Városlista
2019. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Január 04. 14:10, hétfő | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Győri középiskolások a győri Széchenyi István Egyetem kutató laboratóriumaiban

Győri középiskolások a győri Széchenyi István Egyetem kutató laboratóriumaiban

TLETT?L A MEGVALSULSIG - GY?RI KZPISKOLSOK AZ EGYETEMI KUTAT LABORATRIUMOKBAN. A Jedlik nyos Gépipari és Informatikai Középiskolában 1997-ben létrehozott Generátor Alapítvány tevékenységé

A program nyitó rendezvénye
2010. január 5-én, kedden 13 órától
az egyetem VIP termében (konferencia épület, I. emelet) lesz. A diákokat dr. Szekeres Tamás rektor és Domonkos László, a Jedlik nyos Gépipari és Informatikai Középiskola igazgatója köszönti.
- A féléves program interaktiv, csapatmunkában végzett tevékenység lesz - mondta el Pék Dezső, a győri egyetem Anyagismereti és Járműgyártási Tanszékének tudományos főmunkatársa. A diákok számára lehetőséget biztosítunk egy magas szintű tudásközpont tevékenységének megismerésére, a napi munkába való betekintésre, a világszínvonalú eszközök használatára. Célunk, hogy érdeklődésüket fokozva megismertessük a műszaki kutatás és az innováció életutat motiváló szerepét.
A diákok egy probléma megoldás folyamatában is közreműködnek. A megoldandó feladatot a régió vállalatainál meglevő műszaki problémák közül választják ki. A probléma megoldásában a Széchenyi István Egyetem munkatársai segítik a diákokat, s lehetővé teszik számukra a kutatóeszközök - elektromikroszkóp, spektrométer, mérőgép és egyéb eszközök - használatát.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 15. 07:00, hétfő | Helyi

Fényárban úszott a Rába-part Győrben

Szemet gyönyörködtető látványban volt része a győrieknek és az ide látogató turistáknak hétvégén, a 31! 3 folyó, 1 sziget, összművészet fesztiválon.

2019. Július 15. 06:15, hétfő | Helyi

Karddal támadt a győri rendőrökre Győr közelében, lelőtték a férfit

Bozótvágó karddal támadt egy rendőrre egy férfi Abdán vasárnap kora este. Mivel a férfi agresszív volt, így a rendőrök lelőtték.

2019. Július 14. 09:11, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp július 15-től

2019. Július 14. 09:10, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 28. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: