Városlista
2019. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2010. Január 04. 14:10, hétfő | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Győri középiskolások a győri Széchenyi István Egyetem kutató laboratóriumaiban

Győri középiskolások a győri Széchenyi István Egyetem kutató laboratóriumaiban

TLETT?L A MEGVALSULSIG - GY?RI KZPISKOLSOK AZ EGYETEMI KUTAT LABORATRIUMOKBAN. A Jedlik nyos Gépipari és Informatikai Középiskolában 1997-ben létrehozott Generátor Alapítvány tevékenységé

A program nyitó rendezvénye
2010. január 5-én, kedden 13 órától
az egyetem VIP termében (konferencia épület, I. emelet) lesz. A diákokat dr. Szekeres Tamás rektor és Domonkos László, a Jedlik nyos Gépipari és Informatikai Középiskola igazgatója köszönti.
- A féléves program interaktiv, csapatmunkában végzett tevékenység lesz - mondta el Pék Dezső, a győri egyetem Anyagismereti és Járműgyártási Tanszékének tudományos főmunkatársa. A diákok számára lehetőséget biztosítunk egy magas szintű tudásközpont tevékenységének megismerésére, a napi munkába való betekintésre, a világszínvonalú eszközök használatára. Célunk, hogy érdeklődésüket fokozva megismertessük a műszaki kutatás és az innováció életutat motiváló szerepét.
A diákok egy probléma megoldás folyamatában is közreműködnek. A megoldandó feladatot a régió vállalatainál meglevő műszaki problémák közül választják ki. A probléma megoldásában a Széchenyi István Egyetem munkatársai segítik a diákokat, s lehetővé teszik számukra a kutatóeszközök - elektromikroszkóp, spektrométer, mérőgép és egyéb eszközök - használatát.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 17. 11:00, csütörtök | Helyi

INGYEN FOGADJÁK A CÉGEK SZELEKTÍV HULLADÉKÁT SASHEGYEN

Ingyenesen szállíthatják be a szelektíven gyűjtött hulladékot a vállalkozások és intézmények 2019. október 21-től, hétfőtől a győr-sashegyi hulladékkezelő központba.

2019. Október 14. 15:01, hétfő | Helyi

A Random Capital Zrt. így gondoskodik a befektetések biztonságáról

Amikor pénzügyekkel kapcsolatos szolgáltatásokról, illetve a megtakarított összegek befektetéséről beszélünk, akkor értelemszerűen a biztonságnak is komoly szerepe van.

2019. Október 14. 14:57, hétfő | Helyi

Így használd fel az ősz színeit az otthonodban

Az ősz verhetetlen, ha a színekről van szó. A lehulló falevelek és az avar narancsos, vöröses, lilás, zöldes és barnás árnyalata szemet gyönyörködtető.

2019. Október 14. 14:53, hétfő | Helyi

Kihagyhatatlan ajánlatok minden szivaros és dohány szaküzlet részére

A szivarozás életmódja nyugalmas, olyan foglalatosság, amely tökéletes kikapcsolódást nyújt minden férfinak.