Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. Április 14. 14:50, szerda | Helyi
Forrás: Capital Communications

Győri középiskolások a Tőzsdejáték II. és III. helyezettjei

Győri középiskolások a Tőzsdejáték II. és III. helyezettjei

Sikeresen lezárult a Generali Alapkezelő és a Generali-Providencia Biztosító tavaly októberben hazai középiskolások számára elindított, pénzügyi- és gazdasági alapismereteket

Az edukációs program sikerét mutatja, hogy a Generali Tőzsdejátékban résztvevő 451 háromfős csapat több mint 80%-a - 365 csapat - ért el pozitív hozamot az elmúlt hat hónap során, s az összes csapat átlaghozama ezen időszak alatt meghaladta a 9%-ot. Az aktív csapatok több mint 30 ezer tranzakciót hajtottak végre a kereskedési versenyben. Figyelemre méltó teljesítmény, hogy a 451 csapatból az átlagos - 9%-ot meghaladó - hozam felett teljesített a csapatok 43%-a, s a 15 legmagasabb hozamot elért csapat közül, 13 csapat Miskolcról, Debrecenből, Szegedről és Győrből jelentkezett" - foglalja össze a tőzsdei kereskedési versennyel kapcsolatban Pillár Zsolt, a Generali Alapkezelő befektetési igazgatója.

A bruttó 1,8 millió forintos összdíjazású Generali Tőzsdejátékban első helyen végzett csapat - a miskolci Földes Ferenc Gimnázium három diákja - 70,75%-os hozamot teljesített hat hónap alatt, azaz a csapat a verseny kezdetekor rendelkezésre álló, 1 millió forintos alaptőkéjét 1,7 millió forintra növelte. A kereskedési versenyben második és harmadik helyen két győri iskola, a Jedlik nyos Gépipari és Informatikai Középiskola és a Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola diákjai végeztek, akik 47,1%-os, illetve 46,88%-os hozamot értek el tavaly október közepe óta, a különböző hazai és nemzetközi részvényekbe, kötvényekbe, állampapírokba, illetve devizákba történő befektetéssel.

Az első előadáson diákjaink meglepődve hallották, hogy a hazai háztartások megtakarításainak 53 százaléka, mintegy 9700 milliárd forint készpénzvagyon, míg a tőzsdei részvények és egyéb értékpapírok az összes megtakarítások csak mintegy 2 százalékát teszik ki. Itthon a felnőtt lakosság több mint fele nincs tisztában az olyan alapfogalmakkal, mint a részvény, a tőzsde, az árfolyam, vagy a tőkegarancia. ppen ezért nagyon örülünk annak, hogy az elmúlt fél év során 24 város 115 iskolájából több száz diák fordította szabadideje egy részét arra, hogy részt vegyen előadásainkon. Külön öröm számunkra, hogy az edukációs program sikerét a diákok Tőzsdejátékban elért teljesítménye is visszaigazolja" - mondja Schuszter Péter, a Generali Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.