Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Május 21. 10:30, péntek | Helyi
Forrás: Noguchi Porter Novelli

Győri nyertese van a Whirlpool Magyarország Kft. Green Generation országos rajzpályázatának

Győri nyertese van a Whirlpool Magyarország Kft. Green Generation országos rajzpályázatának

A Whirlpool Magyarország Kft. környezettudatossággal kapcsolatos témákban rajzpályázatot írt ki általános iskolásoknak. A témaválasztás nem volt véletlen, hisz a Whirlpool term

A Whirlpool elhatározta, hogy a boltokban lévő háztartási gépeik valódi kiállítási tárgyak lesznek. A szakmai zsűri által kiválasztott legszebb 8 díjazott képből dekorfólia készül, mellyel befedik a mosó-, mosogató- és hűtőgépeket, amelyek így megannyi műtárgyként" hordozzák a rajzpályázat legszebb darabjait.

A rajzpályázat témái és nyertesei

A Whirlpool Magyarország Kft. Budapesten és 13 vidéki nagyvárosban hirdette meg a rajzpályázatot alsós és fölső tagozatos diákoknak. Három, szabadon választható témában lehetett pályamunkákat beküldeni, ezek a következők voltak:

1. Milyennek szeretnéd látni lakóhelyedet felnőttkorodban?
2. Hol, milyen tájon nyaralnál majd szívesen a gyerekeiddel?
3. Milyennek szeretnéd látni a Földet 50 év múlva egy képzeletbeli léghajóból?

A pályázatra több mint 1500 rajz érkezett be, közülük április 16-án választotta ki a
Kovács-Gombos Gábor festőművész vezette szakmai zsűri az 50 legjobb képet, amelyekből május 10-én nyílik kiállítás az Allee zletközpontban.
A zsűri az alsó és felső tagozatos díjazott képeket is kiválasztotta. A díjazottak egy kerékpárt nyertek, a fődíjasok ezenkívül saját osztályukat is vendégül láthatják egy osztálykirándulásra a Whirlpool Magyarország Kft. jóvoltából.

Alsós nyertesek:

Szalay Boglárka, Apor Vilmos Katolikus Iskola, Győr
Kiss Laura, Stromfeld Aurél ltalános Iskola, Budapest
Horváth Rebeka Lotti, Farkaslyuki ltalános Iskola, Farkaslyuk

Felsős nyertesek:

Nagy Renáta, Kovács Margit MK, Győr
Vancsik János, Epreskerti ltalnos Iskola, Debrecen
Dóró Mónika, Szabó László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Hajdúszoboszló

Fődíjasok:

Fortuna Fanni, Kovács Margit MK, Győr - 2. osztályos

Horváth Mátyás, Zalabéri ltalános Iskola, Zalabér - 6. osztályos

Különdíjasok:

Alle különdíj:
Urbán Anita, BKM Kecskeméti Közoktatási Gyermekvédelmi és Szociális Intézmény, Kecskemét

Farkas Dóra. Karácsony Sándor MK, Földes

A Scheffer Galéria különdíja:

Fogarasi Florina, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény, Győr

A kiállítás helyszínei

A legszebb 50 rajzból nyíló kiállításnak az újbudai Allee Bevásárlóközpont ad otthont, nem is akármilyen módon, hisz a pályázat témájával összhangban különleges faalakú installációkra kerülnek ki a képek. Az Allee nagyon fontosnak tart minden olyan kezdeményezést, amely a környezetvédelemre és a fenntartható fejlődésre nagy hangsúlyt fektet. Ezért nagy örömmel vállalta, hogy helyszínt ad a Whirlpool rajzpályázat nyertes műalkotásainak kiállításához, közvetítő szerepet vállalva abban, hogy a fiatal korosztályon keresztül mindenkihez eljuthasson a környezettudatosság mindennapjaikban betöltött fontos szerepe.

A két fődíjas kép alkotója pedig a nyereményeken kívül abban a megtiszteltetésben részesül, hogy az Allee után egy igazi galériában is kiállítják munkájukat. A XI. kerületi Scheffer Galéria tulajdonosa, Scheffer Lívia jóvoltából a galéria látogatói ugyanis találkozhatnak majd a két képpel.

Gyermekek a gyermekekért" - tovább segítenek a rajzok

Talán nem is gondolták a gyerekek, amikor nagy gonddal elkészített műveiket alkották, hogy ezek a gyönyörű rajzok hatékonyan fognak segíteni rászoruló társaikon is. A rajzokkal díszített 4,5 millió forint értékű háztartási gépek ugyanis a Whirlpool Magyarország Kft. felajánlásaként a Magyar kumenikus Segélyszervezet tmeneti Család Otthonaiba kerül az év végén. Az otthonokban bántalmazott és krízishelyzetbe jutott szülők és gyermekeik élnek, ahol biztonságos körülmények között esélyt kapnak arra, hogy szakemberek segítségével beilleszkedhessenek a társadalomba.

A zsűriről


Huczka István a Whirlpool Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója
Pályafutását a Shöller Budatejnél kezdte, majd a Bosch Siemens-nél folytatta. 1997 óta dolgozik a Whirlpool Magyarország Kft-nél. 2005-től tölti be a vállalat ügyvezető igazgatói posztját, végzi a cég üzleti tevékenységének irányításával kapcsolatos összes feladatot és vezeti a Whirlpool magyarországi csapatát. Büszke arra, hogy a Whirlpool márka 1992-ben történő piacra lépése óta a nagyháztartási készülékek piacán mára az első számú márkává fejlődött Magyarországon.

Kovács-Gombos Gábor DLA festőművész, egyetemi docens
2009-ben szerzett doktori (DLA) fokozatot a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.
A Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán oktat művészettörténetet és olyan vizuális-művészeti tárgyakat, amelyek - többek között - a kisgyermek képi világának jobb megismerését célozzák. Rendszeresen tart művészetpedagógiai és gyermekrajz-elemző előadásokat hazánkban és külföldön. Számos alkalommal nyitott meg kiállítást. Az immár 28 önálló kiállítással rendelkező művész festészete immár elkezdte élni önálló életét" - sajátosságaival az elmúlt években országos konferenciák előadói (művészettörténészek, teológusok) is foglalkoztak.

Scheffer Lívia, a Scheffer Galéria tulajdonosa
Tizennyolc évvel ezelőtt Scheffer Lívia addigi tudományos pályáját felcserélte régi álmával, a művészet támogatásával. Az általa 1992. november 13-án, pénteken (!) megnyitott Scheffer Galéria az első magán alapítású kortárs galériák egyike volt Budapesten. A galéria 1992 óta változatlan alapkoncepcióval, megszakítás nélkül működik. Fő működési területe a kortárs magyar képzőművészet alkotásainak felkutatása, gyűjtése, bemutatása és forgalmazása.

Kovács Eszter, közgazdász, ingatlanpiaci elemző, aki az ING magyarországi ingatlanfejlesztő cégének marketing- és PR ügyekért felelős munkatársa. 2007 óta tölti be jelenlegi pozícióját, az Allee bevásárlóközpont fejlesztése alatt, a nemzetközi ingatlanfejlesztő csapat tagjaként, több mint két éven keresztül koordinálta a projekttel kapcsolatos marketing kommunikációs tevékenységeket.

Lehel László, evangélikus lelkész, a Magyar kumenikus Segélyszervezet igazgatója. A Magyarországi Egyházak kumenikus Tanácsának főtitkáraként 1991-ben kezdeményezője volt a Magyar kumenikus Segélyszervezet létrehozásának, amely vezetése alatt hazánk egyik legjelentősebb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezetévé vált.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.