Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Szeptember 18. 12:43, kedd | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/gyorplusz.hu

Győriek a horvát művészeti olimpián

Győriek a horvát művészeti olimpián

Győri művészek, többek között Csurák Erzsébet is képviselik Magyarországot a World Art Games művészeti olimpián jövőre Zágrábban és több horvát városban.

A rendező szervezet az alapötletet az olimpiai hagyományok értékeiből merítette, szándékuk elsősorban a képzőművészet bemutatása volt. A World Art Games (WAG) nemzetközi interkulturális szervezet legfontosabb törekvése, hogy hidakat építsen a különböző kultúrák között, valamint minél több emberrel megismertetni a kortárs művészeti ágakat és a világban fellelhető művésze ti mozgalmakat, áramlatokat. Legfontosabb alapértékei között szerepel a béke, a tolerancia, szolidaritás, megértés, ennek okán is hasonló eszmeiséget képvisel, mint a sportolimpia.

A mozgalom elindítója és jelenlegi elnöke Peter Weisz, festő, humanista, filantrópus.

A szervezet évente egyszer konferenciát szervez, az első 201-ben Zágrábban volt. Ott, mások mellett a Győrben élő Rovács Jolanta képviselte Magyarországot, aki a magyarországi szervezetet megalakítását is szorgalmazta és a elnöki poziciót i betölti. A magyar szervezet tagjai egyelőre valamennyien győriek: Csurák Erzsébet, Lipovics János, Kelemen Benő Benjamin, Borbély Károly, valamint Almási Róbert.

A következő nemzetközi konferenciát – több mint 60 ország részvételével- szeptember 21-24 között a törökországi Izmirben tartják, ott Rovács Jolanta és Csurák Erzsébet selyemfestő iparművész képviseli hazánkat. A konferencián a delegáltak bemutatják a hazai és győri képzőművészeti élet jellegzetességeit és törekvéseit, valamint Csurák Erzsébet két munkájával is szerepel a konferenciával egy időben megrendezésre kerülő képzőművészeti kiállításon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.