Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Június 29. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: Vaskakas

Elérhető a Győrkőcfesztivál részletes programja

Elérhető a Győrkőcfesztivál részletes programja

\"10 helyszínen, 1000 program,
Zsebpénz nem kell, mert ingyen van!
Belépő a mosolyod, mit hozz magaddal,
meg egy rólad készült fotón!\"

A Vaskakas Bábszínház szervezésében Győr belvárosa egy hatalmas játszótérré változik, minden év július első hétvégéjén. A Győrkőcfesztivál az ország legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválja; melyen a gyerekek a mosolygós fényképükért cserébe kapott karszalaggal minden programon térítésmentesen vehetnek részt, legyen az egy előadás vagy akár egy ugrálóvár.
A háromnapos rendezvény első estéjén, pénteken Győr város polgármestere a fesztiválnyitó koncertek után, ünnepélyes, tűzijátékos ceremónián adja át a város kulcsát a gyerekeknek, mellyel kezdetét veszi a szombat-vasárnapi reggeltől estig tartó Győrkőcjáték a Széchenyi tértől a Kazinczy utcán át a Várágyúknál és a Radó-szigeten egészen a Mihalkovics sétányig és a Bercsényi ligetig.
A fesztivál a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásában jön létre, de a programok széles civil összefogással valósulnak meg.
A Győrkőcfesztivál az évek során egyre több és több helyszínnel, játékkal, előadással gyarapodott, hiszen 50.000 látogatónak próbál a kedvében járni. A sokszínű programok a gyermeki világ szinte minden részét felvonultatják: előadások, koncertek, mutatványok, bábszínházak mellett kézműves játszóházak; ügyességi sportjátékok; logikai és népi játékok, állatsimogatók, óriáshinták várják a fesztiválozó családokat.
Tematikus helyszíneink is évről évre bővülnek: a 9. Győrkőcfesztiválon lesz Győrkőcjágánypark, Győrkőcműhely, Győrkőccirkusz, GYőrkőchullám, Győrkőcmesetér, Győrkőcmulatság, Győrkőcvarázshíd, Győrkőckalandpart, Győrkőcökoiget . A Vers-Játszó-Tér helyszínünkön kortárs írókkal, költőkkel és illusztrátorokkal játszhatnak, verselhetnek, alkothatnak a fesztiválozók, mellyel még közelebb hozható az irodalom, a képzőművészetet a családokhoz.

A Győrkőcfesztivál sikerét jelzi, hogy már kétszer érdemelte ki a KIVÁLÓ MINŐSÍTÉSŰ FESZTIVÁL címet a Magyar Fesztivál Szövetség alapos vizsgálódása után valamint a Városmarketing Gyémánt díját, illetve EFFE minősítést kapott az Európai Fesztiválok Szövetségétől.

Részletes program itt található:
http://www.infogyor.hu/programok/olvas/ix-gyorkoc-fesztival-15-26

Bővebb információ:http://www.gyorkoc.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.