Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Február 23. 07:00, vasárnap | Belföld

Gyorshajtás – nem látszott a traffipax, fellebbezhetek?

Gyorshajtás – nem látszott a traffipax, fellebbezhetek?

Csak látható helyről mérhetik a rendőrök a sebességet vagy akár elbújva is? Utóbbi esetében van értelme fellebbezni a büntetés miatt? Erre válaszol Pénz, jog és adó rovatunk legújabb írása. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!

A napokban kaptam egy gyorshajtási bírságot, egy 30-as táblánál fotóztak le hátulról és több mint valószínű, hogy egy másik utcáról, mert a képeket visszanézve tőlem 88m-re voltak, tehát számomra láthatatlan helyen voltak.

Az lenne a kérdésem, hogy emlékeimben él még egy olyan jogszabály, mely szerint kizárólag látható helyről fotózhatják a gyorshajtókat.

Nem tudom van-e ilyen jogszabály, ha igen akkor érdemes-e ezzel az indokkal fellebbezni?
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel.
2014. 02. 11.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!

Nincs olyan jogszabály, mely alapján kizárólag csak látható helyről mérhetnének sebességet.
Ilyen indokkal nincs értelme fellebbezni meglátásom szerint.

2010. január 1-én lépett életbe az a KRESZ szabályozás (a 63. §-ban megtalálhatja), mely szerint a
közúti forgalom ellenőrzése során a közúti forgalom ellenőrzését végző berendezést és azt a járművet, amelyben a közúti forgalom ellenőrzését végző berendezés üzemel, a közúton úgy kell elhelyezni, hogy a gyalogos és jármű forgalmat indokolatlan mértékben ne akadályozza. Ez a jármű a járműforgalom elől elzárt területen, továbbá a közútnak azon a részén is elhelyezhető, ahol a járművek megállása vagy várakozása tilos.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.

Ne feledje, joga van kérdezni!
Üdvözlettel:
www.onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.