Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Október 06. 07:37, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Gyorsított eljárás és elzárás: a fiatal fatolvajok védelembe vételét kezdeményezték

Gyorsított eljárás és elzárás: a fiatal fatolvajok védelembe vételét kezdeményezték

Kéthavi elzárást kapott egy mezőkövesdi férfi, aki két fiatalkorú társával juharfát lopott. A fát kerékpáron szállították, de a rendőrök lefülelték őket.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa a Független Hírügynökséggel kedden azt közölte: az eset múlt hétfőn történt, amikor az egyik mezőkövesdi fasorból egy 38 éves helyi férfi, két fiatalkorú - 15 és 16 éves - társával együtt csaknem egy köbméternyi juharfát lopott el. A fatolvajokat a rendőrök Mezőkövesd belterületén igazoltatták, majd előállították. Mindhárman azzal védekeztek, hogy ők a már korábban mások által kitermelt fát gyűjtötték csak össze, ám azt elismerték: ehhez nem rendelkeztek a tulajdonos engedélyével.

A férfit és a két fiút a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság előbb szabálysértési őrizetbe vette, majd gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította. A helyi bíróság a már visszaesőnek számító, büntetett előéletű, felnőttkorú elkövetőt 60 napi, míg két fiatalkorú társát négy-négy napi elzárással sújtotta. Egyben kezdeményezte a fiatalkorúak védelembe vételét.

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.