Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. December 02. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: HírTv

Győrt is érintheti a szükségállapot: betegeket hozhatnak a Petz-kórházba

Győrt is érintheti a szükségállapot: betegeket hozhatnak a Petz-kórházba

Szlovákiai betegeket hozhatnak a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba a szomszédos országban mától kihirdetett egészségügyi szükségállapot miatt.

A magyar minisztériumon kívül még a cseh, az ukrán és az osztrák társhatóságot kérte meg a szlovák tárcavezető, segítséget kérve. Tamás László János, a győri kórház főigazgató-főorvosa elmondta, nehéz helyzetben lenne a győri intézmény, ha ilyen kérést kellene teljesítenie, ugyanis nincs fölösleges munkaerő a kórházban. Ha szabadidejükben a kollégák vállalják a pluszmunkát, megtehetik - számol be a Hír TV.

Tamás László János főigazgató-főorvos, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr: "Ezeket a betegeket, akikről most beszéltünk, az szomszédos országból nyilvánvalóan akkor tudjuk fogadni, hiszen a kapacitásaink ki vannak feszítve és döntően azokon a területeken, ahova aneszteziológus, sebész, szülészre van szükség, ezeken a területeken a sürgősséget meg kell erősítenünk, és nyilván a napi várakozólistára tehető betegeinket kell egy kicsit átsorolni, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy ha szükség adódik, akkor tudjunk segítséget nyújtani."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:11, péntek | Helyi

Tovább tarthat az utazás, folytatódik a győri vasútvonal felújítása

Herceghalom és Bicske között folytatódnak péntektől a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai – közölte a MÁV honlapján.

2024. Május 10. 08:14, péntek | Helyi

Az angol írásbelit is kipipálhatják

Az angol írásbelivel folytatódott az érettségi csütörtökön.

2024. Május 10. 07:13, péntek | Helyi

Két autószervizt is lebuktatott a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a kormányhivatal szakembereivel közösen tartottak ellenőrzéseket Győr-Moson-Sopron vármegyei autószervizekben.

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.