Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2011. December 02. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: HírTv

Győrt is érintheti a szükségállapot: betegeket hozhatnak a Petz-kórházba

Győrt is érintheti a szükségállapot: betegeket hozhatnak a Petz-kórházba

Szlovákiai betegeket hozhatnak a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba a szomszédos országban mától kihirdetett egészségügyi szükségállapot miatt.

A magyar minisztériumon kívül még a cseh, az ukrán és az osztrák társhatóságot kérte meg a szlovák tárcavezető, segítséget kérve. Tamás László János, a győri kórház főigazgató-főorvosa elmondta, nehéz helyzetben lenne a győri intézmény, ha ilyen kérést kellene teljesítenie, ugyanis nincs fölösleges munkaerő a kórházban. Ha szabadidejükben a kollégák vállalják a pluszmunkát, megtehetik - számol be a Hír TV.

Tamás László János főigazgató-főorvos, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr: "Ezeket a betegeket, akikről most beszéltünk, az szomszédos országból nyilvánvalóan akkor tudjuk fogadni, hiszen a kapacitásaink ki vannak feszítve és döntően azokon a területeken, ahova aneszteziológus, sebész, szülészre van szükség, ezeken a területeken a sürgősséget meg kell erősítenünk, és nyilván a napi várakozólistára tehető betegeinket kell egy kicsit átsorolni, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy ha szükség adódik, akkor tudjunk segítséget nyújtani."

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét