Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Augusztus 30. 11:20, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír/Győrplusz.hu

Győrt tekintik ugródeszkának a külföldre készülő magyar orvosok?

Győrt tekintik ugródeszkának a külföldre készülő magyar orvosok?

Lezárult a foglalkoztatottság támogatására irányuló projekt a győri Petz Aladár Oktató Kórházban.

Négy hiányterületre öt embert vettek fel. Tamás László János, a Petz kórház főigazgató főorvosa elmondta, az intézmény közel 50 millió forintot nyert az ellátórendszer hatékony működéséhez szükséges humán erőforrás biztosításához - írja a Győrplusz.hu.

A projekt négy hónapos toborzással kezdődött, a foglalkoztatás pedig 20 hónapra szólt. A kórháznak vállalnia kellett, hogy további 20 hónapban fenntartja a munkaviszonyt a szakemberekkel.

A főigazgató hangsúlyozta, azokra a területekre koncentráltak, ahol szakemberhiány volt, illetve, ahol hosszú a várakozási idő. A négy helyre öt főt vettek fel - kettő félállásban dolgozik a győri kórházban. A projektnek köszönhetően plusz két pszichiáter, egy ortopéd és mozgásszervi sebész, egy korboncnok és egy bőrgyógyász rendel a Petz kórházban.

Tamás László János kiemelte, Győr szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis azok az orvosok, akik külföldön akarnak elhelyezkedni, gyakran ugródeszkának használják a kórházat, egy-két évet eltöltenek itt.

A szakemberhiányról a fenntartó megyei önkormányzat is tud. Szakács Imre egy példával érzékeltette, milyen nehéz helyzetben vannak a pályakezdő orvosok: míg a fővárosi közterületfelügyelet bruttó 120 ezer forintot fizet a hulladékszállító munkatársainak és még juttatásokat is ad, addig a kezdő orvosok bére 93 ezer forint.

Az elnök bízik a program sikerében. Kifejtette: jelenleg a kórházak több feladatot látnak el, mint amennyit az OEP finanszíroz. A kormány azon dolgozik, hogy az intézmények az elvégzett munka után kapják meg a térítést.

Címkék: győri kórház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.