Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Március 10. 07:45, csütörtök | Sport
Forrás: NSO

Győzelmi kényszerben a Vasas, Boskovic is vízbe száll

Győzelmi kényszerben a Vasas, Boskovic is vízbe száll

Szerda este nemzetközi mérkőzések várnak a versenyben maradt magyar vízilabdacsapatokra: a Vasas a hozzá hasonlóan pont nélkül álló Mladost Zagrebet fogadja Euroliga-csoportmérkőzésen, míg a Honvéd Görögországban száll vízbe a LEN-ku

A fiumei vereség fényében a Vasasnak muszáj nyernie, hogy maradjon esélye a négyes döntőbe jutásra. Jó hír az angyalföldiek számára, hogy Miho Boskovic felgyógyult, és vállalhatja a játékot.

„Ha az OSC-vel játszanánk, lehet, hogy Boskovic még pihenne, de nem ez a helyzet... – mondta Földi László, a Vasas edzője a Nemzeti Sportnak. – Miho már edzett, és habár nincs olyan állapotban, mint a sérülése előtt volt – az is elképzelhető, hogy kevesebbet lesz a vízben –, hasznunkra lehet. Vörös Viktor szintén rendben van, a formája is javul, a többiek mind egészségesek. Nagy csata lesz."

Az ellenfél soraiban öt 2010-es Európa-bajnok szerepel, köztük Josip Pavic, aki a horvát válogatott egyetlen, Eb-re nevezett kapusa volt, és Petar Muslim, aki jelenleg az Euroliga-góllövőlista első helyezettje. S persze ott van még a szerb legenda, Vanja Udovicsics is. A Mladost mindenesetre óvatosan közelít a Vasashoz:

„Az a gárda, amelynek Boskovic és Kiss Gergely a vezére, tiszteletet érdemel. Ugyanakkor bízom abban, hogy képesek leszünk megfelelni a várakozásoknak, és három ponttal térünk haza Budapestről. De ismétlem: nem lesz egyszerű." – vélekedett Igor Hinic, a Mladost csapatkapitánya.

A Honvéd háromgólos előny birtokában vendégeskedik a görög Panioniosznál. Szivós Márton továbbra is fájlalja a vállát, ezzel együtt az első mérkőzésen öt gólt szerző játékos bízik a továbbjutásban.

„Nagyon fontos lesz, hogy az első pillanattól összpontosítsunk, és ne engedjük, hogy belelkesedjenek – mondta Szivós. – A jó kezdés fontos a továbbjutás szempontjából. Ha jó lesz az emberhátrányos védekezésünk, meglehet a továbbjutás. Nem érdemes a korábbi meccsekkel, a kassaival és a nagyváradival párhuzamot vonni. Tanulni kell a hibákból, leginkább a rossz meccskezdésből."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.