Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2019. Július 18. 08:55, csütörtök | Külföld

Gyújtogatás egy japán anime stúdióban, legalább 12 halott

Gyújtogatás egy japán anime stúdióban, legalább 12 halott

Szándékos gyújtogatás történt csütörtök hajnalban Kyotóban, egy férfi betört a helyi anime stúdióba, gyúlékony folyadékot öntött szét és lángra lobbantotta azt. A tűzben legalább tizenketten meghaltak, sok a sebesült -írja a BBC.

A tűz a három emeletes Kyoto Anime studióban keletkezett, ide tört be hajnalban egy férfi, szétlocsolt egy eddig ismeretlen folyadékot és felgyújtotta azt - számolt be a helyi média a rendőrségre hivatkozva. A tűzben az eddigi információk szerint tizenketten haltak meg.

Többen robbanásokat is hallottak, a környékbeli lakók kimenekültek a házaikból.

A sérülteket kórházban ápolják, a támadás oka egyelőre ismeretlen - írta a portál. A gyújtogatásban az elkövető is megsérült, őt szintén kórházba szállították. A hatóságok értesülése szerint a tűz idején az épületben csaknem hetvenen voltak.

Sokan közülük csapdába estek az épületben, nem tudtak kimenekülni, őket a tűzoltók próbálták kihozni - nyilatkozta a tűzoltóság szóvivője.

Az NHK japán televíziós csatorna több felvételt közölt a helyszínről, ezeken sűrű füst veszi körbe a stúdiót.

A csatorna értesülései szerint az elkövető egy 41 éves férfi volt, aki azt kiabálta: "Haljatok meg!".

A hírt hivatalos források egyelőre nem erősítették meg, a rendőrség részéről csak azt közölték, hogy a gyújtogató jelenleg nincs kihallgatható állapotban.

A Kyoto Animation nevű céget 1981-ben alapították, és számos, a fiatalok körében népszerű animációs film fűződik a nevéhez.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 11:46, kedd | Külföld

Elhunyt a Daewoo alapítója

83 éves korában meghalt Woo-Choong Kim, Dél-Korea egyik legjelentősebb vállalatbirodalmának, a Daewoo-nak az alapítója - írta a Reuters.

2019. December 10. 09:49, kedd | Külföld

Lövöldözés történt egy ostravai kórházban, többen meghaltak

Tüzet nyitott egy ismeretlen fegyveres férfi kedd reggel egy ostravai kórházban, a Mladá Fronta Dnes című napilap úgy tudja, hogy a támadó hat embert megölt, majd elmenekült a helyszínről.

2019. December 10. 09:31, kedd | Külföld

Lövöldözés egy ostravai kórházban, halálos áldozatok is vannak

Lövöldözés volt kedden reggel egy ostravai kórházban, egyes hírek szerint hatan meghaltak, más források szerint négy halálos áldozata és két sebesültje van a lövöldözésnek.

2019. December 10. 07:54, kedd | Külföld

Egyre kevesebb cég tartja a korrupciót széles körben elterjedt problémának

Noha a vállalkozásoknak még mindig jelentős hányada - uniós szinten 63 százalékuk, Magyarországon 80 százalékuk - tartja a korrupciót széles körben elterjedt problémának, arányuk uniós szinten 4 százalékkal,