Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 11. 07:45, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Ha állampapírokba fektetik a pénzt, az ország stabilabbá válik

Ha állampapírokba fektetik a pénzt, az ország stabilabbá válik

Azok az országok, ahol az állam első sorban saját polgárainak tartozik, kevésbé vannak kitéve sérüléseknek – írja a szerdán utcára kerülő számában a Magyar Nemzet.

Elősegíti a nemzeti függetlenséget az állampapírokba fektetett pénz. Ezek népszerűsítésére indul kampány az elkövetkező napokban Magyarországon.

A program azoknak a magyar állampolgároknak szól, akinek van megtakarítása és a pénzügyi válság körülményei között a magas hozam mellett a biztonságot is kiemelt fontosságúnak tekinti. A kampány háttereként az szolgál, hogy a központ növelni kívánja a belföldi befektetők, ezen belül a lakosság részesedését az államadósság finanszírozásában.

A lap kitér rá, hogy a Prémium Magyar Államkötvény elnevezésű (2015/J sorozatszámú) papírt szerdától lehet jegyezni. A kötvény három évre kínál befektetési lehetőséget, változó kamatozással. A kamatozás alapja a 2011-ben, illetve 2010 novemberi adatok alapján számított fogyasztói árindex, amelyre a magyar állam ötszázalékos kamatprémiumot fizet.

Mivel 2011 novemberében 4,3 százalék volt az infláció, így – az ötszázalékos kamatprémiummal együtt – 9,3 százalékos induló éves kamatot biztosít az államkötvény az első évben a vásárlónak.

A kötvényt a Magyar Államkincstár fiókjaiban lehet megvásárolni, ahol nem kell számlavezetési díjat fizetni, csupán a megtakarítások után járó kamatadót kell állni – írja a Magyar Nemzet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.