Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

Május 4-én 9 órától 13 óráig vihetik a kerékpárosok járgányaikat a győri Barátság Sportparkba, hogy ott a rendőrök speciális anyaggal jelöljék meg azokat.

– A program célja a lakosság értékeinek védelme, a kerékpárlopások számának csökkentése, az effajta bűncselekmények megelőzése, illetve az eltulajdonított biciklik megtalálása, beazonosítása, az elkövetők felderítése – fejtette ki a program célját a a Győri Hírek kérdésre Péczi Krisztina, a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség sajtóreferense. – A megjelölt kerékpárokat a rendőrség nyilvántartásba veszi és tulajdonos nevéhez és lakcíméhez rendeli.

A jelölést megelőzően a tulajdonosnak igazolniuk kell a kerékpár tulajdonjogát és a lakcímüket. A rendőrség arra kéri a tulajdonosokat, hogy mielőtt jelölésre viszik kerékpárjukat ellenőrizzék, a bringa rendelkezike-e egyedi azonosítóval. Ez a a kerékpár vázába gyárilag beütött számsor.

Péczi Krisztina, a Győri Hírek olvasóinak elárulta azt is, a jelölést olyan pasztával végzik, amelyet sem lúggal, sem savval nem lehet eltávolítani.

– Perforált formában kialakított szám- és betűkombinációkból kialakított azonosítót ragasztunk a vázra, amelyet ezzel a pasztával megfestünk. A lakkozott karosszéria elemeken az azonosító jelek áthatolnak a festékrétegen, de a karosszériát nem roncsolják. A jelölés csak UV fény alatt látható. A módszer időjárásálló, a jelölést sem a csapadék, sem a napsütés nem teszi tönkre.

Címkék: bicikli, győr, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 09:08, kedd | Helyi

Beemelték a bencés templom huszártornyát, amit még ön sem látott

Helyére került a győri a győri Szent Ignác Bencés Templom huszártornya, amelyet csak a legidősebb győriek láthattak saját szemükkel, ők is pici gyerekként, mivel 1938-ban elbontották.

2024. Július 23. 08:13, kedd | Helyi

Ezért érdemes magyar dinnyét választani

Akár 160-180 tonna görögdinnyét is betakaríthatnak idén a hazai termelők.

2024. Július 23. 07:11, kedd | Helyi

Nyugat-Dunántúlon drágultak a leginkább a szántóföldek

Kétmillió forint fölé emelkedett a szántóföldek hektáronkénti átlagára tavaly: Közép- és Észak-Magyarországon csökkentek, a többi régióban emelkedtek az árak.

2024. Július 22. 09:13, hétfő | Helyi

Pontyokkal gazdagodtak megyei folyószakaszok

Összesen újabb 3900 kilogramm ponty került múlt héten a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének kezelt vizeibe. A telepítések folytatódnak.