Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2012. Február 15. 07:51, szerda | Sport
Forrás: mno.hu - Fotó: Székelyhidi Balázs

Ha nyer, legközelebb itthon gálázhat

Ha nyer, legközelebb itthon gálázhat

Április 21-én Schwerinben komoly profi ökölvívógálára kerül sor, Waldemar Kluch, az Universum Box Promotion tulajdonosa elmondta, a klub legjobbjai ringbe lépnek majd.

Így tesz Balzsay Károly és Dimitri Sartison, méghozzá egymás ellen, a WBA szervezet nagyközépsúlyú magyar világbajnoka szerdán már Zakopanéba utazik edzőtáborozni.

Múlt héten már egymás kezébe csaptak a felek, kedden délután pedig budapesti sajtótájékoztatón vázolta elképzeléseit az április 21-ei vb-címvédő mérkőzéssel kapcsolatban Balzsay Károly. Mint mondta, Waldemar Kluch klubtulajdonos olyan fényesre festette a jövőt, hogy könnyen és elégedetten egyeztek meg egymással.

„Megújult maga az Universum és az edzőterme is, amelyben most készülök majd először. Ám először jön a zakopanei edzőtábor, ahová holnap indulok, Sebastian Zbik barátommal készülök majd együtt, mint a régi szép időkben, neki egy héttel előttem Felix Sturm ellen lesz meccse” – mondta Balzsay.

Waldemar Kluch érdeklődésünkre úgy fogalmazott, ha a magyar bunyós megvédi címét, itt rendezné a következő derbijét valamikor a nyáron. „Én annak a híve vagyok, hogy a bunyósaim sokszor bokszoljanak, ennek akarom megteremteni a feltételeit. Károlyt külön is kedvelem, hiszen amióta én vagyok a tulajdonos, ő az első világbajnokom. Ha Schwerinben megvédi a címét, a labdarúgó-Európa-bajnokság és az olimpia között, valamikor júliusban Budapesten rendeznénk neki egy meccset.”

Információnk szerint ennél valószínűbb ugyan egy őszi, veszprémi fellépés, de bármelyik megvalósulása kész ajándék. Balzsay amúgy is az egész magyar hivatásos ökölvívás nevében fejezte ki köszönetét a felfokozott érdeklődésért. Kérdésünkre elmondta, korábban kétszer találkozott Sartisonnal: „Tizenöt évvel ezelőtti, junior korcsoportos amatőr meccsekből nem szabad kiindulni, mindenesetre a birminghami korosztályos Eb-n és egy budapesti csapattalálkozón is az én kezemet emelték a magasba. Ettől függetlenül Sartison egészen biztosan kőkemény ellenfél lesz.”

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 04. 12:04, hétfő | Sport

Tamás Gyula és a 2020-as rallysport

Idén hat autóversenyen láthattuk Tamás Gyula raliversenyzőt.

2020. December 31. 18:00, csütörtök | Sport

Juhász Csabi a Szilveszteri Kakucs Ring Kupán

Szilveszter Kakucs Ring Kupa - 2020.12.28. - Kakucs Ring - Juhász Csaba - Juhász Média Kft - Renault Clio R3.

2020. December 31. 14:07, csütörtök | Sport

Csak egy kör adatott meg

Bencs Gábor Juhász Csabi alkalmi navigátora most visszaült eredeti helyére az öccse, Zoltán mellé.

2020. December 31. 09:15, csütörtök | Sport

Nagy Mátyás 2020-as rally évadja

Villám interjú Nagy Mátyás autóversenyzővel a 2020-as rally szezon végén.