Városlista
2020. július 5, vasárnap - Sarolta, Emese

Hírek

2020. Február 05. 18:15, szerda | Belföld

Hableány hajókatasztrófa: Érthetetlen dolog derült ki a vádiratból

Hableány hajókatasztrófa: Érthetetlen dolog derült ki a vádiratból

A Hableány-katasztrófa vádiratából kiderült, hogy 5 percen át senki nem vezette a Viking Sigynt az ütközés előtt.

Jurij C. 5 percen át nem figyelt a Viking Sigyn vezetésére, így a hajó gyakorlatilag vezető nélkül több mint 1 kilométert tett meg az Országház előtt mielőtt nekiütközött volna a Hableánynak – számolt be róla a Ripost.

Mint írják, az ukrán kapitány a radar berendezés hangját is kikapcsolta, pedig az időjárás aznap egyáltalán nem volt kedvező.

„A vádlott a hajót zuhogó esőben, éjszakai látási viszonyok között, a Duna két partján üzemelő közvilágítás mellett, magas vízállásnál, sűrű személyhajó forgalomban vezette, úgy, hogy a Viking Sigyn leengedett kormányállása mellett mindössze 1 kilométerre lehetett szabad szemmel ellátni" – idézett a lap a vádiratból.

A Hableány-katasztrófa ügyének tárgyalása március 11-én kezdődik a Fővárosi Törvényszéken. Jurij C-t tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetésével és 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával vádolják. A tavaly május 29-i tragikus dunai hajóbalesetben összesen 28 ember halt meg.

Forrás: life.hu

Kép: MTI/Mónus Márton

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 18:22, szombat | Belföld

Július közepéig várja a kerékpárosbarát pályázatokat az ITM

Július 15-én délig elektronikus úton lehet jelentkezni a kerékpáros település és a kerékpárosbarát Magyarország idei pályázati kiírásaira - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

2020. Július 04. 17:21, szombat | Belföld

Halünneppé tennék július második szombatját a bajai hungarikum révén

Országos halünnepet szeretnének július második szombatján a bajaiak. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete és a város önkormányzata kezdeményezéséhez országszerte több tucat vendéglátóhely csatlakozott

2020. Július 04. 16:19, szombat | Belföld

Idén is díjazták a legjobb konferencia és wellness szállodákat

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda kapott Aranynap-díjat kiemelkedő színvonalú szolgáltatásaiért 2019. évi teljesítménye alapján;

2020. Július 04. 15:18, szombat | Belföld

Humanitárius korridor nyílt az országon átutazóknak

Humanitárius korridor nyílt az országon átutazóknak szombaton 0 órától.