Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Szeptember 18. 09:46, kedd | Belföld
Forrás: Lengyel Diana, az MTI tudósítója jelenti

Hagyományos csallóközi vásár kezdődik Dunaszerdahelyen

Hagyományos csallóközi vásár kezdődik Dunaszerdahelyen

Ötvenezer embert várnak a szervezők a csütörtökön kezdődő hagyományos csallóközi vásárba, amely Dunaszerdahely egyik legnagyobb rendezvénye.

Idén a kézművesek utcáját tovább bővítették, így a látogatók még több minőségi kézműves termékkel ismerkedhetnek meg a vásár három napja alatt. Emellett a mesterek bemutatják az előállítási folyamatokat is. A borok utcájában a régióbeli boros gazdák termékeit kóstolhatják meg az érdeklődők.
A szervezők minden évben igyekeznek emelni a vásár szolgáltatásainak és programjának színvonalát, és olyan vendégeket hívni, akik még nem jártak Dunaszerdahelyen. Idén a fellépők közt szerepel a Magna Cum Laude, a Republic, Nagy Bandó András és a szlovák dzsesszművész, Peter Lipa is. A programot több helyi művész fellépése színesíti, lesznek gyermekelőadások, vásári komédiák, népművészeti együttesek fellépése, cigányzene, de retro diszkó és rockkoncert is várja a vendégeket.
Pápay Zoltán, a vásár igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta, hogy körülbelül 400-500 árus érkezik minden évben, nemcsak hazaiak, hanem Csehországból és Erdélyből is. "A vásárban idén már a gasztronómiai rész dominál. A jövőben szeretnénk, hogy a rendezvénynek egyre inkább fesztivál jellege legyen, szeretnénk előtérbe helyezni a programokat a vásárlással szemben. Egyelőre azonban csak ötletelünk" - tette hozzá Pápay Zoltán. A csallóközi vásárt immár 32. alkalommal rendezik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során