Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 01. 09:47, kedd | Külföld

Hajókra zuhant egy híd és egy olajszállító Tajvanon, többen súlyosan megsérültek

Hajókra zuhant egy híd és egy olajszállító Tajvanon, többen súlyosan megsérültek

Összeomlott egy híd Tajvan északi részén. A hídon éppen egy olajszállító teherautó haladt, amikor összedőlt. A zuhanó kamion három halászhajóra esett.

Halálos áldozatokról eddig nem érkezett hír, a tűzoltóság szerint az egyik hajóban, amelyikre a teherautó zuhant, hat ember bennrekedt, a Formosa TV nevű tajvani televíziós csatorna pedig arról számolt be, hogy a hídon körülbelül öt ember volt az összeomlás pillanatában.

Tíz embert kórházba szállítottak, hatan közülük súlyos állapotban vannak. Az eltűntek keresésében - a tajvani haditengerészet emberei és egy katonai helikopter mellett - halászhajók is segítenek.
Az összeomlott híd három halászhajót maga alá temetettForrás: AFP/Sam Yeh

A baleset a Csendes-óceán partján fekvő Nanfankao településnél történt, egy nappal az után, hogy a Mitag tájfun végigsöpört a sziget egy részén. Egyelőre nem tudni, hogy a hétfői viharnak köze volt-e a hídomláshoz.
Kész csoda, hogy nem halt meg senkiForrás: AFP/Sam Yeh

Az építmény 1998-ban azért épült az addig ott álló híd helyére, hogy nagyobb méretű halászhajók is átférjenek alatta, emellett pedig a környék turistalátványossága volt, miután ez volt az egyetlen acélból készült ívhíd az egész szigeten.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Sam Yeh

Címkék: hídomlás, tajvan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).