Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Július 18. 14:25, vasárnap | Kék hírek
Forrás: HírTV

Halál az utakon – a vasárnapi időjárás is rosszat sejtet

Halál az utakon – a vasárnapi időjárás is rosszat sejtet

Összesen 149 baleset történt egy nap alatt az utakon, ebből 5 volt halálos - közölte vasárnap reggel az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Az elmúlt 24 óra balesetei közül a halállal végződőeken kívül 22 súlyos, 40 pedig könny

A meteorológiai előrejelzés szerint vasárnap csak néhány fokkal lesz alacsonyabb a hőmérséklet, mint a korábbi napokban. Zápor, zivatar, jégeső várható. A meleg és az eső nagyobb odafigyelést, erősebb koncentrációt igényel a közlekedésben - figyelmeztet a rendőrség. Ha valahol baleset van, nagymértékben lelassul a forgalom, ami türelmesebb vezetést igényel. Az utazókat arra kérik, hogy előre gondoljanak az ilyen esetekre és vigyenek magukkal megfelelő mennyiségű ivóvizet.


Zsúfoltság várható az üdülőhelyek környékén, illetve vasárnap fejeződik be Orfűn az EFOTT rendezvény, és Tokaj, Rakamaz térségében a XI. Hegyalja Fesztivál, így az onnét kivezető utakon torlódások alakulhatnak ki.
A rendőrség a nyári hétvégéken - így most is - fokozott sebesség ellenőrzéseket végez, mindenhol dolgoznak a traffipaxok.


Torlódás a határokon is


Az ORFK közlekedési információi szerint vasárnap elsősorban a letenyei és a záhonyi határátkelőhelyeken kell megnövekedett forgalomra számítani a be- és a kivezető oldalon is. Záhonynál vasárnap délutántól hétfő reggelig várható nagyobb mértékű forgalomtorlódás. Záhony helyett egész nap lehet használni a beregsurányi átkelőt, reggel 7-től este 19 óráig a barabásit, illetve a reggel 8 órától délután 16 óráig nyitva tartó lónyai átkelőt. Röszkén szintén kialakulhat várakozás, - a megyei rendőrség szerint délelőtt ez egy órás - ott a bácsalmási, vagy tiszaszigeti határátkelőt ajánlják helyette a rendőrök, ezek az átkelők 8-tól este 18 óráig vannak nyitva és a magyar és a szerb állampolgárok használhatják.


FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön