Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Augusztus 29. 08:59, csütörtök | Bulvár

Halála előtt jól érezte magát Szaxi Maxi

Halála előtt jól érezte magát Szaxi Maxi

Hosszú betegség után az elmúlt héten hunyt el Szaxi Maxi, azaz Fekete Gyula, zenész. A Hungária, majd a Dolly Roll együttes szaxofonosa 68 éves volt, 5 évvel ezelőtti agyvérzéséből soha nem épült fel teljesen.

Most testvére, Gábor mesélt arról, milyen állapotban volt a bátyja.

„Ágyban fekvő beteg volt, de a körülményekhez képes jól érezte magát. Semmilyen előjele nem volt annak, hogy augusztus 21-én örökre elalszik. Utoljára a halála előtt egy héttel mentem át hozzá, és megnyugvást láttam az arcán. Ki volt simulva” – nyilatkozta a Blikknek Fekete Gábor előadóművész, és hozzátette, úgy gondolta, testvére akár még évtizedekig élhet. „Olyan erős volt a kitartása és az élni akarása, hogy szinte nyilvánvaló volt, soha nem adja fel és nem is adta fel” – mondta.

„Magas vérnyomása volt, de ezt a gyógyszerekkel kordában tartotta. Közvetlenül egy kanadai turnéról ment zenélni arra a német hajóra, és az időeltolódás megviselte. Ez lehetett az a bizonyos utolsó lökés, ami annak a fránya vérrögnek a pusztítását kiváltotta” – emlékezett vissza Gábor arra, amikor Gyula agyvérzést kapott.

„Az agyvérzés következtében Gyuszi teljesen lebénult és meg is vakult, de a bénulás körülbelül három hónap után feloldódott és a látása is részben helyreállt” – magyarázta a testvér.

Forrás: life.hu

Kép: facebook/Szaxi Maxi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.