Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 11. 11:18, hétfő | Külföld

Halálos késelés egy fehéroroszországi iskolában - ketten meghaltak, többen megsérültek

Halálos késelés egy fehéroroszországi iskolában - ketten meghaltak, többen megsérültek

Agyonszúrt egy tanárnőt és egy diákot egy 15 éves iskolás hétfőn Fehéroroszország egyik iskolában, két további diák megsebesült - közölte a belügyminisztérium.

A gyilkosság a Minszki területen lévő Sztolbci település egyik iskolájában történt - írta a TUT.BY hírportál. Egy 15 éves diák reggel 8 órakor - egy konfliktust követően - bement az osztályterembe, és késsel nyakon szúrta a tanárnőt, és három másik diáktársát is megsebesítette.

A tanárnő és egy gyerek belehalt sebesüléseibe. Két másik diákot kórházba szállítottak.

A történtek után a tettes elmenekült, a hatóságok hajszát indítottak ellene. Két-három órára rá elfogták.A híradások szerint a tettes a támadás előtt eltávolította oldalát egy meg nem nevezett közösségi portálról.

Az UNIAN ukrán hírügynökség emlékeztetett arra, hogy tavaly október 17-én egy 18 éves diák a Krím félszigeti Kercs műszaki szakiskolájában követett el robbantásos és lőfegyveres támadást. Huszonegyen meghaltak, ötvenen kórházba kerültek különböző mértékű sebesülésekkel.

Forrás: origo.hu

Kép: TUT.BY

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.