Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Július 10. 07:49, szombat | Bulvár
Forrás: HírTV

Halálos fenyegetést kapott, mert megjósolta a németek vereségét

Halálos fenyegetést kapott, mert megjósolta a németek vereségét

A jós polip ismét akcióban: az oberhauseni állatkert lakója pénteken kétszer is a jövőbe nézett, hogy megmondja, ki nyeri a dél-afrikai foci világbajnokságot, illetve hogy kié lesz a harmadik hely. A lábasfejű a szokásos módon járt el.

Először az egyiken egy német és egy uruguayi zászló volt, a tartályokban pedig 1-1 kagyló volt. Paul úgy jósol, hogy a győztes csapat zászlaja díszítette dobozból kieszi a kagylót. A mostani mutatványt a tévék élőben közvetítették. Paul ugyanis eddig a vb alatt egyszer sem hibázott: a hat német mérkőzés végkimenetelét mindig megjósolta.

Az első alkalommal a polip a német kagylót választotta. Így Paul szerint a vb bronzérmese Németország lesz a szombati meccsen. Egy gyors pihenő után pedig a viadal győztesét jósolta meg. Az oberhauseni állatkert lakója szerint Spanyolország legyőzi a hollandokat a vasárnapi döntőben.

Pault, a polipot napok óta fokozottan védik. A lábasfejű ugyanis életveszélyes fenyegetéseket kapott, amióta megjósolta, hogy a németek elvesztik a spanyolok elleni elődöntőt. Volt olyan levél is, amelyben az állt: „Sütőbe a polippal!" A spanyol kormányfő a minap viccesen megjegyezte, ha kell, testőröket küld a német állatkertbe Paul védelmében. A polip egyébként „bevándorló" Németországban, mert egy brit állatkertben látta meg a napvilágot két éve, és csak később vitték át Oberhausenbe.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.