Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2018. Január 23. 14:10, kedd | Külföld

Halálra késelte társát egy német diák a tanóra előtt

Halálra késelte társát egy német diák a tanóra előtt

Kedden reggel nem sokkal 8 óra után egy 15 éves diák leszúrta egy 14 éves iskolatársát egy Dortmundhoz közeli oktatási intézményben. A diák belehalt sérüléseibe.

Az eset a Dortmundtól 20 kilométernyire fekvő Lünenben történt a Käthe-Kollwitz iskolában.

A Westfälische Rundschau úgy tudja: a diákoknak reggel szakmai képzésük volt. A 14 éves diák kiment a teremből, hogy megnézze, zárva van-e egy másik terembe vezető ajtó. Kint a folyosón találkozott össze a 15 éves diákkal, aki késsel megszúrta.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Az iskolából minden diákot evakuáltak, de hamar kiderült, hogy nem ámokfutásról van szó. A gyilkosság valamilyen iskolai konfliktus eredménye lehet, de a pontos okok egyelőre nem ismertek.

A 15 éves diákot az eset után nem sokkal az oktatási intézmény közelében őrizetbe vette a rendőrség.

A gyilkosságot elkövető fiút osztálytársai könnyen provokálható figurának írták le. A fiút korábban kirúgták az iskolából, de nemrég ismét megjelent az órákon.

A rendőrség azt közölte, hogy a gyanúsított és az áldozat is német állampolgár. A gyanúsított Németországban született, de kazahsztáni állampolgársággal is rendelkezik.

Forrás: index.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 17. 07:36, hétfő | Külföld

Betiltják az idegenvezetést a vörös lámpás negyedben

Szigorítják a turistacsoportok látogatását április 1-jétől a holland fővárosban, Amszterdam leghírhedtebb negyedében.

2020. Február 17. 07:14, hétfő | Külföld

Tömegmészárlás Kamerunban, 14 gyereket öltek meg

Ismeretlen fegyveresek meggyilkoltak 22 civilt - köztük 14 gyereket - Kamerunban, az angol anyanyelvűek lakta Északnyugati tartományban - közölte az ENSZ vasárnap.

2020. Február 17. 07:05, hétfő | Külföld

Elkezdődött a turisták kamerás számlálása Velencében

A legtöbb látogatót vonzó karneváli esemény, az Angyal repülése napján, vasárnap vezették be Velence városában a látogatók számlálását, terelését és azonosítását is szolgáló kamerás térfigyelőrendszert,

2020. Február 17. 06:00, hétfő | Külföld

Őrizetben van a Macron pártjának jelöltjét megbuktató orosz művész barátnője is

Őrizetbe vette a francia rendőrség annak a Franciaországban élő orosz művésznek a barátnőjét is, aki szexuális tartalmú felvételeket közölt Benjamin Griveaux-ról,