Városlista
2020. szeptember 24, csütörtök - Gellért

Hírek

2018. Január 23. 14:10, kedd | Külföld

Halálra késelte társát egy német diák a tanóra előtt

Halálra késelte társát egy német diák a tanóra előtt

Kedden reggel nem sokkal 8 óra után egy 15 éves diák leszúrta egy 14 éves iskolatársát egy Dortmundhoz közeli oktatási intézményben. A diák belehalt sérüléseibe.

Az eset a Dortmundtól 20 kilométernyire fekvő Lünenben történt a Käthe-Kollwitz iskolában.

A Westfälische Rundschau úgy tudja: a diákoknak reggel szakmai képzésük volt. A 14 éves diák kiment a teremből, hogy megnézze, zárva van-e egy másik terembe vezető ajtó. Kint a folyosón találkozott össze a 15 éves diákkal, aki késsel megszúrta.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Az iskolából minden diákot evakuáltak, de hamar kiderült, hogy nem ámokfutásról van szó. A gyilkosság valamilyen iskolai konfliktus eredménye lehet, de a pontos okok egyelőre nem ismertek.

A 15 éves diákot az eset után nem sokkal az oktatási intézmény közelében őrizetbe vette a rendőrség.

A gyilkosságot elkövető fiút osztálytársai könnyen provokálható figurának írták le. A fiút korábban kirúgták az iskolából, de nemrég ismét megjelent az órákon.

A rendőrség azt közölte, hogy a gyanúsított és az áldozat is német állampolgár. A gyanúsított Németországban született, de kazahsztáni állampolgársággal is rendelkezik.

Forrás: index.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 24. 15:01, csütörtök | Külföld

Belgiumban rövidül a karatén ideje, az utcai maszkviselés jövő hónaptól nem kötelező

Belgiumban 14-ről hét napra rövidül le a koronavírus-járvány miatti kötelező hatósági karantén ideje, a maszk utcai viselése október elsejétől nem lesz kötelező - jelentette be szerdán a kormány.

2020. Szeptember 24. 11:01, csütörtök | Külföld

Két rendőrt meglőttek a kentuckyi Louisvilleben szervezett tüntetésen

Két rendőrt meglőttek a kentuckyi Louisville városban szervezett tüntetésen szerda este, miután az állam főügyésze délután sajtókonferencián jelentette be,

2020. Szeptember 24. 08:24, csütörtök | Külföld

A világban 31,7 millió a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma

Már 31 779 533 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 975 100, a gyógyultaké pedig 21 890 409 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtöki összesítése szerint.

2020. Szeptember 24. 07:01, csütörtök | Külföld

Űrszeméttel való ütközés elkerüléséért manőverezett az ISS

Elkerülő manővert hajtottak végre a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) dolgozó asztronauták kedden, hogy megakadályozzanak egy űrszeméttel való ütközést - közölte a NASA amerikai űrhivatal.