Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Június 12. 09:13, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/MTI Fotó: Máthé Zoltán

Halász Judit kapta idén a Magyar Szabadságért Díjat

Halász Judit kapta idén a Magyar Szabadságért Díjat

Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész vehette át idén a Magyar Szabadságért Díjat. Az elismerést szombaton adták át a Gödöllői Királyi Kastélyban

- tájékoztatta közleményben az MTI-t Péterfi Csaba, a gödöllői polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.

A közlemény emlékeztetett rá: a Gémesi György által 2000-ben alapított Magyar Szabadságért Díjat minden esztendőben a Magyar Szabadság Napjához kapcsolódóan adják át, a díjjal olyan személyek munkásságát ismerik el, akik sokat tettek hazánk függetlenségéért, a magyar kultúra népszerűsítéséért, megőrzéséért.

Az idei díjazottat méltatva azt írták: Halász Judit munkájával egyedi stílust teremtett, mellyel jelentősen hozzájárul a magyar irodalom népszerűsítéséhez és megkedveltetéséhez. Dalain az évtizedek alatt számos generáció nőtt fel, egyedi stílusával, személyes varázsával a legfiatalabbak kedvenc előadóművészévé vált.

Az indoklás szerint a Magyar Szabadság Napja Alapítvány kuratóriuma Halász Juditnak a jövő generációjáért végzett munkájáért, valamint a magyar irodalom népszerűsítéséért adományozta oda az elismerést.

A közlemény idézte Gémesi Györgyöt, aki szerint Halász Judit művészi munkáját mindvégig az őszinteség és a hitelesség jellemezte, és jellemzi ma is.

"A szabadság iránti vágyunk és a szabadság iránt érzett örömünk nem szűnik meg soha. Hiszen a himnuszban is a szabadság szerepel mint fontos motívum, és ez mindannyiunk szívében nagyon fontos" - olvashatók a színművész szavai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során