Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 26. 10:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr24

Halljátok, lássátok, itt a Portugál!

Halljátok, lássátok, itt a Portugál!

A Portugál, vagyis az irgácsi kiskocsma zűrzavara, a széchenyisek életét is felforgatja. A győri színház több mint 100 előadást megért tragikomédiáját, május 8-án, a hallgatóknak játssza a társulat.

A fergeteges 100. előadás után, a Kisfaludy-teremből ismét a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadára költözik Egressy Zoltán két részes tragikomédiája, a Portugál. Ezúttal viszont nem egy újabb számot ünnepel a teátrum, most az egyetemisták kedvéért nyit ki az irgácsi kiskocsma. Valamivel több, mint egy hét van még a bemutatóig, de annak érdekében, hogy minél több fiatal látogasson el a színházba, Forgács Péter és dr. Szekeres Tamás, a campus rektora közösen népszerűsítette szerdán a darabot, az egyetem aulájában. Az egy órás találkozó alatt már az első tíz percben rengeteg jegy elkelt, a 663-as férőhelyből pedig összesen 60 tikettet értékesítettek. Volt olyan tanuló, aki még aláírást is kért a színész-rendezőtől, hogy így még maradandóbb legyen majd az emlék. Mert, hogy emléke lesz bőven annak, aki megnézi a Portugált.

„Egészen furcsa, hogy a fiataloknak egyébként nem jut eszükbe jegyet váltani, vagy ellátogatni hozzánk. Most ebben az egy órában is olyan kérdéseket tettek fel, hogy ők is eljöhetnek-e a Portugálra, vagy például azt, hogy kell-e diákigazolvány a kedvezményes jegy megvásárlásához – számomra ez teljesen érthetetlen, hogy a hallgatók nem tudják, hogyan lehetnek például bérletesek. Én azért próbálom agitálni őket, hogy jöjjenek be a színházba!” – mesélte portálunknak Forgács Péter.

Természetesen az akció után is van még idejük tikettet vásárolni a széchenyiseknek, az Alumni, Karrier és Információs Központban Malancsin Viktória árusítja a jegyeket! Színházra fel ifjúság, nem fogjátok megbánni a színházlátogatást!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.