Városlista
2020. szeptember 22, kedd - Móric

Hírek

2018. Április 16. 06:00, hétfő | Külföld

Halottként áll bíróság elé tanúskodni

Halottként áll bíróság elé tanúskodni

Michael Slager egy benzinkútnál lelocsolta benzinnel, majd felgyújtotta barátnőjét.

Judit Malinowskiból élő fáklya lett, testfelületének több mint nyolcvan százaléka megégett, két évig küzdött az életéért egy kórházi ágyhoz kötve. Még halála előtt videóra vették a vallomását, és a bíróság a gyilkos ügyvédjének tiltakozása ellenére engedélyezte a felvétel felhasználását a per folyamán. Egyedülálló eset, hogy valaki a halála után tesz tanúvallomást egy bírósági eljárásban.

Még 2015 júniusában történt a megdöbbentő eset az USA Ohio államában, Columbus város közelében, hogy Michael Slager egy vita hevében a töltőpisztollyal benzint locsolt 33 éves barátnőjére, Judit Malinowskira, majd pedig felgyújtotta a nőt.A Fox News tudósítása szerint perében Michael Slager azzal a védekezéssel állt elő, hogy barátnőjére véletlenül fröccsent benzin és ez véletlenül gyulladt meg, amikor ő cigarettára akart gyújtani. Viszont Judit Malinowski, az egyetlen tanú már nincsen életben, ugyanis belehalt az égési sérülésekbe.

Michael Slager verziója a történtekről azért nehezen hihető, mert Judit Malinowski testfelületének több mint nyolcvan százaléka megégett, soha többé nem tudott lábra állni. Ötvenhat műtétet hajtottak végre rajta, de 2017 augusztusában meghalt.

Még a halála előtt, a kórházi ágyon fekve tanúvallomást tett, amit az ügyészség videóra rögzített.

Judit Malinowskinak a torka is megégett, alig tudott beszélni, de mégis érthetően és összefüggően elmondta, hogy mi történt a benzinkútnál. Vallomása végén azt mondta:

"Soha nem gondoltam volna, hogy emberi lény ilyen gonosz lehet. Csak állt ott és nem csinált semmit."

Michael Slager ügyvédje megpróbálta megakadályozni a tanúvallomás felhasználását a perben, arra hivatkozott, hogy azt az ügyészség nem megfelelő módon szerezte be. A bíró azonban elutasította a tiltakozást, és eddig példátlan módon egy bírósági perben egy már halott ember tesz majd vallomást.

Forrás: origo.hu

Kép: makohirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 22. 15:06, kedd | Külföld

Nem zuhant tovább a kőolaj ára

Hétfői nagy esést követően kedden már csak minimálisan csökkent a kőlaj világpiaci ára.

2020. Szeptember 22. 12:00, kedd | Külföld

Korrupciós vádak miatt börtönbüntetésre ítélték Kínában az államfőt kritizáló ingatlanmágnást

Korrupciós vádak miatt 18 év börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélték egy kínai állami ingatlanvállalat igazgatótanácsának korábbi elnökét, aki az év elején nyilvánosan kritizálta Hszi Csin-ping kínai elnököt

2020. Szeptember 22. 11:02, kedd | Külföld

Csütörtöktől este 10-ig tarthatnak nyitva az angliai vendéglátóhelyek

Csütörtöktől az angliai vendéglátóhelyek este tíz óráig tarthatnak csak nyitva a koronavírus-járvány megfékezése végett - közölte hétfő éjjel Boris Johnson brit miniszterelnök hivatala.

2020. Szeptember 22. 09:04, kedd | Külföld

A fertőzöttek száma átlépte a 31 milliót, a halottaké meghaladta a 963 ezret

Már 31 245 797 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 963 693, a gyógyultaké pedig 21 394 593 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem keddi összesítése szerint.