Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Október 18. 14:13, csütörtök | Belföld

Hamarosan forgalomba áll az új, világszínvonalú magyar busz - A belsejétől elájulsz!

Hamarosan forgalomba áll az új, világszínvonalú magyar busz - A belsejétől elájulsz!

A TÜV Rheinland-KTI vizsgálatait követően az Inter Traction Electrics Kft. (ITE) által gyártott Mercedes-Benz Reform 500 LE októberben megkapta a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól az európai típusbizonyítványt.

Az ITK Holding Zrt. leányvállalata által, az első, Debrecenben gyártott városi busz, rövidesen forgalomba állhat.

Tavaly decemberben készült el az ITE első autóbusz-prototípusa, a Mercedes-Benz Reform 500 LE, amely a TÜV Rheinland-KTI Kft. közel egyéves engedélyezési eljárásán teljesítette az európai minőségi elvárásokat. A jármű hivatalosan is megkapta a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól az európai típusbizonyítványt, ami sorozatgyártásra jogosítja fel a vállalatot, a busz pedig forgalmi engedélyt kaphat.

A Debrecenben tervezett és jelentős hazai hozzáadott értékkel gyártott városi busz Mercedes-Benz járóképes alvázra épült, a 12 méteres, 3 ajtós, alacsonypadló-belépésű jármű megfelel a legmagasabb környezetvédelmi és emissziós normáknak.

A prototípust 300 lóerős, Euro 6-os dízelmotorral és hatfokozatú automata váltóval szerelték fel, az alváz műszaki kialakítása pedig tartalmazza a Mercedes-Benz autóbuszain megszokott járműbiztonsági és menetstabilizációs rendszereket, valamint az ITK Holding Zrt. által fejlesztett távoli fedélzeti diagnosztikai és kontroll eszközöket, ami üzemelési, működési adatokat szolgáltatva lehetővé teszi a járművek távoli ellenőrzését.

A decemberben bemutatott jármű a TÜV-vizsgálatokat követően hivatalosan is rendszámot kap, és várhatóan november közepén már forgalomba is áll a Debreceni Közlekedési Vállalatnál, ezáltal a cég kézzelfogható tapasztalatra tehet szert forgalmi körülmények között.

Ezzel párhuzamosan az ITE elkezdte a modell sorozatgyártásának előkészítését is. Novemberben pedig várhatóan újabb prototípus is bemutatkozik a cívisvárosi gyártónál, hamarosan elkészül ugyanis egy elővárosi, kétajtós, alacsonypadló-belépésű kivitel első példánya is.

Forrás: origo.hu

Képek: ITE Kft.

Címkék: autós hír, busz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő