Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Április 27. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú város honlapja

HAMAROSAN KÉSZÜL A VONAL ÚT BEFEJEZŐ SZAKASZA

HAMAROSAN KÉSZÜL A VONAL ÚT BEFEJEZŐ SZAKASZA

Az új szakaszok megépülte után, a Vonal út kiépítésének utolsó elemeként megújul a már meglévő győrszentiváni szakasz is, ezért jövő héttől útlezárásra kell számítaniuk az ott lakóknak…

A szentiváni Vonal út több ütemben valósult meg, az új szakaszt jelentő közel 700 méteres fejlesztés 2013-ban és 2014-ben épült ki, 2015-ben pedig a közvilágítás is elkészült. A Sugár úti körforgalomtól az Audi Hungaria irányába tartó Vonal út megvalósításából már csak a korábban is meglévő belterületi szakasz felújítása maradt hátra, amelyet műszakilag az új szakaszokhoz igazítanak.

Fontos tudni, hogy ez a szakasz egy már korábban is létező lakóutca volt, amelynek burkolata az új szakaszon érkező megnövekedett terhelés miatt rossz állapotba került. A mostani felújítással tehát az új út minőségéhez igazítják a régi szakaszt is, ezzel válik teljessé a Vonal út kiépítése, amely az itt lakók több évtizedes kívánsága volt, és amely egy új közlekedési kapcsolatot jelent a településrész számára.” – fogalmazott lapunknak dr. Sik Sándor, a terület önkormányzati képviselője.

A győri polgármesteri hivatal Településfejlesztési Főosztályának tájékoztatása szerint az út régi szakaszának felújítási munkái május másodikán elkezdődnek, ezért az utat lezárják az autós forgalom elől, de a kerékpáros forgalom a kivitelezés ideje alatt is biztosított. A munka előreláthatóan július végéig tart, addig kérik lakosság és a közlekedők türelmét, megértését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.