Városlista
2020. október 25, vasárnap - Bianka

Hírek

2018. Július 31. 13:18, kedd | Helyi

Hamarosan kezdődik a 26. Barokk Esküvő

Hamarosan kezdődik a 26. Barokk Esküvő

Kedden délelőtt tartotta a 26. Barokk Esküvő sajtótájékoztatóját a Győri Művészeti, Fesztivál- és Művelődési Központban, a Zichy-palotában.

Győr Megyei Jogú Város részéről Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd a program ötletgazdája, a Barokk Esküvő forgatókönyv és rendezés felelőse Keglovich Ferencné köszöntötte a sajtó munkatársait. Ezt követően pedig Tóthné dr. Kardos Krisztina a Győri Művészeti, Fesztivál- és Művelődési Központ igazgatónője ismertette a fesztivál színes programját.

A győri Barokk Esküvőn a vőlegény és a menyasszony több ezer ember előtt fogad egymásnak örök hűséget, a barokk kort idéző ceremónia szerint.

Városunkban 1993 óta hagyomány a múltidéző barok esküvő, egyedülálló módon idézi fel a XVII-XVIII. század kultúrtörténetét.

Rengeteg győrit és érdeklődő turistát vonz, illetve Győr egyik legnépszerűbb fesztiváljává nőtte ki magát.

Kézműves és hagyományőrző termékeket kínáló vásárosok, korhű programok és az elmaradhatatlan tradícionális esküvői ceremónia koronázza meg a nyári barokk hétvégét. Az országban egyedülálló látványosságot kínálnak a közel három nap programjai, melyhez a történelmi belváros épületei valóságos díszletet nyújtanak.

Az esti programok mellett napközben koncertek, vásári komédiák, előadások kínálnak kikapcsolódást minden érdeklődőnek. A rendezvénysorozat csúcspontja a szombat esti Barokk Esküvő színpompás ceremóniája.

A barokk felvonuláson idén is csaknem 160 fős "násznép" számára biztosít a szervező intézmény korabeli divatot idéző ruhát.

Ebben az évben a menyasszony és a vőlegény szerepét fiatal színjátszók játsszák el, a családtagokét pedig a Győri Nemzeti Színház művészei alakítják.

A Győri Művészeti, Fesztivál- és Művelődési Központ újdonságokkal is készült. Idén, egyedülálló attrakcióként barokk kert épül fel a Széchenyi téren, melyek középpontjában egy pavilon áll. Csakúgy, min a programon, a keddi sajtótájékoztatón is, barokk kertben kialakítva zenélt szívhez szóló muzsikát a sajtó képviselőinek Kalmus Felícián.

Lesz tehát számos koncert a Széchenyi téren. Lesz Bolond Esküvő, ami a Barokk Esküvő ceremóniájának paródiája; "Eszeveszett esküvő" filmvetítés; hárfakoncert; a lőcsei fehér asszony ítéletének kihírdetése a Győri nemzeti Színház stúdiósainak előadásában; gyermekprogramok; A GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményséták csapatával több fesztiválséta és egy hajózás; toronyzene, szerenád, barokk táncok ; Rémségek Pincéje- sétálószínházi előadás és még sok más program.

A rendezvényt az elmúlt években több díjjal is elismerték. A Nyugat-Dunántúli Turisztikai Régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai rendezvénye lett, a Magyar Fesztivál szövetség pedig 2017-ben Minősített Fesztiválnak értékelte, szintén tavaly a megyei Értéktár Bizottság a „megyerikumok” közé választotta a Barokk Esküvőt, amely a Városmarketing Nagykövete 2018 díjat is elnyerte.

A részletes programot itt találjátok meg:

http://www.mufegyor.hu/hu/esemenyek/26-barokk-eskuvo

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Október 25. 08:00, vasárnap | Bulvár

Andonik Jako Sport vendége: Szigeti Ferenc (Karthago) - VIDEÓ

Szigeti Ferenc a műsorban elmeséli, hogy milyen sportokat próbált ki élete folyamán és az is kiderül a videóból, hogy milyen sportokat űz jelenleg!