Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2019. November 20. 13:02, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Advent Győrben

Hamarosan kezdődik az Advent Győrben

Király Viktor énekes, dalszerző adventi hangulatú muzsikája nyitotta az Advent Győrben sajtótájékoztatóját, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont székhelyén, a Zichy-palotában.

November 29-én kezdődik az Advent Győrben, mely varázslatos környezetben, különleges kulturális és gasztronómiai programkínálattal várja az érdeklődőket. A fesztivál ideje alatt Győr a fények városaként ejti ámulatba vendégeit.

Az ünnepi kivilágítás részeként idén is lesz különleges fényfestés és homokanimáció a Széchenyi téren, felállítják mindannyiunk karácsonyfáját, újra szállítja gyerkőc utasait a kisvasút, kitárja lapjait az óriás mesekönyv, lesz korcsolyapálya és körhinta is, és természetesen a betlehem is a karácsony közeledtére emlékeztet.

A szerda délelőtti sajtótájékoztatón köszöntőt mondott Dr. Fekete Dávid, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere; Tóthné dr. Kardos Krisztina, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatónője; Sándorfi Róbert, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális-, Sport-, és Városmarketing Főosztályának vezetője; Varga-Horváth Adrienn, a Győri NEMAK-Dana ETO HC Műkorcsolya Szakosztályának elnöke és Király Viktor, énekes, dalszerző.

Sándorfi Róbert felhívta a figyelmet azokra a kerámiabögrékre, melyeket kísérlet jelleggel árulnak majd a belvárosi faházakban, a környetterelést csökkentve, mindössze 600 forintért.

November 29-én kezdődik az Öt Templom Advent rendezvénysorozat is, melynek vendége lesz idén a Szent Efrém Zenekar, Bősze Ádám, a Makám, a Sebő Együttes Shmuel Barzilai, Kamarás Iván, Fenyő Iván, Csuja Imre, Czutor Zoltán, Szabó Balázs, Vecsei H. Miklós, Beck Zoltán, Bodrogi Éva, Balogh Kálmán, Szokolay Donngó Balázs és még sokan mások. A részletes program a http://www.ottemplom.hu oldalon található.

Az Advent Győrben hivatalos megnyitójáta is november 29-én kerül sor 17 órától a Széchenyi téren, majd 18 órától ugyancsak a főterünkön Adventi jégvarázs- Jégrevű bemutatót láthatnak a Győri Nemak-Dana ETO HC Műkorcsolya Szakosztálya előadásában.

"A Széchenyi téren számos adventi koncert kap helyet, fellép többek között Éliás Gyula Jr., Mujahid Zoltán, Kovácsovics Fruzsina, Vásáry Anré, a Malek Andi Soulistic, a FiveLive Acapella."

November 30-tól újra jönnek a téli időszak kedvelt tematikus sétái, az Angyalséták, a GyereGyőrbe Tematikus városnzések él Élményprogramok csapatával, Csobayné Pintér Éva idegenvezetővel. A sétákra már fogadják a jelentkezéseket: https://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/aktualis-programunk/hat-eves-az-angyalseta


Királyok és Királynők című koncertjével Győrbe érkezik december 2-án Falusi Mariann. A swing királya, a pop királya, a soul királynéja, Király Linda, Prince, Queen, King Crimson és a többiek, bubik, dámák, királyok – az
a közös bennük, hogy valamennyien ászok. Éljen a zenében az arisztokrácia, jó dolgunkban nem érjük be másokkal, csakis a legjobbakkal! A koncerten megidézett királyok és királynők:
Queen, Abba, Cher, Michael Jackson, Frank Sinatra, Madonna, Király Linda, Louis Armstrong, Kings of Leon és még sorolhatnánk. A zenekar: Falusi Mariann – ének; Révész Richárd – zongora; Frey György – basszusgitár; Schneider Zoltán – gitár; Csányi István – szaxofon, vokál; Berdisz Tamás – dob.

December 6-án a Budapest Bár karáconyi koncerttel érkezik vásosunkba, vendégművészekkel. Fellép: Tóth Vera, Mező Misi és Kiss Tibor.

Király Viktor énekes, testvérével Király Lindával adnak majd ünnepi koncertet december 9-én, 19 órától a Richter Teremben. Király Linda és Király Viktor énekesek és dalszerzők is, akik a nemzetközi
porondon is megmutathatták már magukat. Linda rengeteg nagy névvel dolgozott együtt az évek során, egyik közreműködését Grammy-díjra is jelölték, míg Viktor a 2008-as Megasztár győzelem után az amerikai The Voice című műsorban mutatta meg tehetségét, és idén egy MTV zenei díjat is hazavihetett. Közös koncertjeiket mindig jó hangulat jellemzi és ez most sem lesz másképp. Linda, Viktor és a zenekar, a "The Dreamers" megmutatják, hogy milyen is a jó élőzene. Felcsendülnek majd slágereik, de természetesen a klasszikus karácsonyi dallamok sem maradhatnak el.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét