Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 10. 15:15, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Hamarosan megoldódhat Győr egyik legveszélyesebb kereszteződésének problémája - VIDEÓ

Hamarosan megoldódhat Győr egyik legveszélyesebb kereszteződésének problémája - VIDEÓ

Az úgynevezett Metro - csomópontban szinte mindennaposak a kisebb - nagyobb balesetek, ha pedig valaki szabályosan akar rákanyarodni a 83 - as főút városba vezető szakaszára, akkor sokszor perceket kell várnia erre.

A veszélyes kereszteződést a városba települő Auchan áruházlánc fejlesztheti majd, az önkormányzat ugyanis csak úgy támogatta a francia multi elképzeléseit, ha támogatja az M1 - es autópálya fel és lehajtó csomópontjának felújítását. Információnk szerint már ebben az évben tanulmány készül az átépítés lehetséges változatairól.

Egymást érik az autók a hírhedt Metro csomópontnál. Szakemberek és mindennapi autósok szerint is ez a város egyik legveszélyesebb kereszteződése. Mivel jelzőlámpa nincs, akár melyik irányból érkezünk, szinte lehetetlen rákanyarodni a 83 - as számú főútra. Az út egyértelműen kinőtte a naponta erre haladó forgalmat. A sok törmelék az út szélén is arról tanúskodik, hogy naponta történnek itt kisebb - nagyobb balesetek. Régóta várunk a megoldásra, amire most legalább a remény megvan. A közelben építene ugyanis bevásárló központot az Auchan, az önkormányzat pedig csak azzal a feltétellel bólintott rá a fejlesztési tervekre, ha a francia multi hozzájárul a balesetveszélyes csomópont átalakításához. Úgy tudjuk a madaras áruház komolyan gondolja a dolgot, hiszen jó mélyen a zsebébe nyúlna. A tervek szerint egy milliárd forintot áldoznának az M1 - es autópálya fel és lehajtó csomópontjának felújítására. Hogy ez pontosan mikor történne meg, arról csak elképzelések vannak. Egy biztos, a főút korszerűsítése előkészületi stádiumban van, már az idén elkészül egy tanulmány amelyben több lehetséges nyomvonal változat is szerepel majd. Vagyis egy kicsit még várnunk kell a megoldásra, de ha minden jól megy akár már 2013 - tól egy vadonatúj hipermarketbe mehetünk bevásárolni és ami még fontosabb, komolyabb balesetveszély nélkül közelíthetjük meg a kiszemelt boltot.

Címkék: győr, M1, Metro csomópont

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.