Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2012. Január 10. 15:15, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Hamarosan megoldódhat Győr egyik legveszélyesebb kereszteződésének problémája - VIDEÓ

Hamarosan megoldódhat Győr egyik legveszélyesebb kereszteződésének problémája - VIDEÓ

Az úgynevezett Metro - csomópontban szinte mindennaposak a kisebb - nagyobb balesetek, ha pedig valaki szabályosan akar rákanyarodni a 83 - as főút városba vezető szakaszára, akkor sokszor perceket kell várnia erre.

A veszélyes kereszteződést a városba települő Auchan áruházlánc fejlesztheti majd, az önkormányzat ugyanis csak úgy támogatta a francia multi elképzeléseit, ha támogatja az M1 - es autópálya fel és lehajtó csomópontjának felújítását. Információnk szerint már ebben az évben tanulmány készül az átépítés lehetséges változatairól.

Egymást érik az autók a hírhedt Metro csomópontnál. Szakemberek és mindennapi autósok szerint is ez a város egyik legveszélyesebb kereszteződése. Mivel jelzőlámpa nincs, akár melyik irányból érkezünk, szinte lehetetlen rákanyarodni a 83 - as számú főútra. Az út egyértelműen kinőtte a naponta erre haladó forgalmat. A sok törmelék az út szélén is arról tanúskodik, hogy naponta történnek itt kisebb - nagyobb balesetek. Régóta várunk a megoldásra, amire most legalább a remény megvan. A közelben építene ugyanis bevásárló központot az Auchan, az önkormányzat pedig csak azzal a feltétellel bólintott rá a fejlesztési tervekre, ha a francia multi hozzájárul a balesetveszélyes csomópont átalakításához. Úgy tudjuk a madaras áruház komolyan gondolja a dolgot, hiszen jó mélyen a zsebébe nyúlna. A tervek szerint egy milliárd forintot áldoznának az M1 - es autópálya fel és lehajtó csomópontjának felújítására. Hogy ez pontosan mikor történne meg, arról csak elképzelések vannak. Egy biztos, a főút korszerűsítése előkészületi stádiumban van, már az idén elkészül egy tanulmány amelyben több lehetséges nyomvonal változat is szerepel majd. Vagyis egy kicsit még várnunk kell a megoldásra, de ha minden jól megy akár már 2013 - tól egy vadonatúj hipermarketbe mehetünk bevásárolni és ami még fontosabb, komolyabb balesetveszély nélkül közelíthetjük meg a kiszemelt boltot.

Címkék: győr, M1, Metro csomópont

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 07:34, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp március 30-tól

2020. Március 29. 07:30, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 13. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2020. Március 28. 07:10, szombat | Helyi

Engedély nélkül vitték el az autót, keressük őket

A győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2020. Március 28. 06:55, szombat | Helyi

Zöld szám a szülőknek is!

Dr. Dézsi Csaba András polgármester közleménye