Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2019. Augusztus 12. 08:02, hétfő | Külföld

Hamarosan retteghetnek a taxisok

Hamarosan retteghetnek a taxisok

A kimerült orosz taxisoknak ezentúl nem lesz más választása, mint pihenőt tartani, hiszen hamarosan kamerákat kezdenek el felszerelni, amelyek a sofőrök arcát fogják pásztázni a fáradtság jeleit kutatva.

A Yandex.Taxi, Oroszország legnagyobb taxiszolgáltatója arcfelismerő kamerákat szerel fel a kocsikban, ezzel próbálják megakadályozni, hogy a sofőrök kimerülten, álmosan is dolgozzanak.

A kamerák a taxik szélvédőire lesznek szerelve és egy szoftver segítségével felismerik majd a fáradtság jeleit a sofőrökön. A berendezés a pislogást, az ásítást és a testtartást is figyelni fogja, összességében pedig 68 arcvonást képes azonosítani.

A Yandex ezzel a lépéssel szeretné csökkenteni a balesetek számát, hiszen például Moszkvában az előző évben 764 baleset történt amelyek közül 23 halálos volt. Sokan a fuvarmegosztók elterjedését okolták emiatt.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - AFP/Xinhua News Agency/Li Muzi

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 12:02, csütörtök | Külföld

Biztonságosabb évet zárhat a légiközlekedés

A tavalyinál biztonságosabb évet zárhat a légiközlekedés, a balesetek és az áldozatok száma is jelentős csökkenést mutat

2019. December 12. 06:57, csütörtök | Külföld

Egy éven belül harmadszor is választhat Izrael

Az izraeli parlament szerda éjszaka megszavazta saját feloszlatását, majd csütörtök hajnalban jóváhagyta azt az indítványt, amely új parlamenti választás kiírását írja elő jövő év március másodikára.

2019. December 12. 05:00, csütörtök | Külföld

Közel 150 millió eurós támogatást nyújt Afrikának az embercsempészet felszámolására az unió

Az EU közel 150 millió eurós támogatást nyújt Észak-Afrikának az embercsempészet felszámolására, a kiszolgáltatottak védelmére és a helyi közösségek igényeinek kielégítésére - közölte az Európai Bizottság szerdán.

2019. December 11. 17:07, szerda | Külföld

Nem lehet pontosan előre jelezni a vulkánkitöréseket

Nem lehet előre jelezni pontosan azt, hogy mikor következhet be egy vulkánkitörés, így volt ez az új-zélandi Fehér-szigeten jól megfigyelt vulkán esetében is