Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2016. November 02. 10:24, szerda | Sport
Forrás: mti

Hamilton felszabadultabb, Rosbergen nagyobb a nyomás

Hamilton felszabadultabb, Rosbergen nagyobb a nyomás

A Forma-1-es Mercedes csapat két versenyzője közül a címvédő brit Lewis Hamilton egy kicsit vidámabb, felszabadultabb, míg a világbajnoki pontversenyben vezető német Nico Rosbergen most érezhetően nagyobb a nyomás.

Erről Virga Márk, a csapat magyar logisztikusa és beszerzője beszélt kedd reggel, az M4Sport Sportreggeli című műsorában. Mint elmondta, a pilóták teljesen különböző karakterek, akik nemcsak a versenypályán, hanem azon kívül sem barátkoznak, mindenben rivalizálnak, és teljesen el vannak egymástól szeparálva.

"Hamilton a brit, Rosberg a német vonalat képviseli, furcsa módon mégis Lewis az, aki egy kicsit vidámabb, felszabadultabb" - fogalmazott a logisztikus, aki szerint a vb-pontversenyben élen álló Rosbergen most érezhetően nagyobb a nyomás, miközben a mögötte 19 ponttal lemaradva jelenleg második helyen álló háromszoros világbajnok brit pilóta jobban élvezi a versenyzést, és kifelé nem éli meg annyira erősen a rivalizálást, mint csapattársa.

Virga Márk beszélt arról is, hogy a két versenyzőnek nemcsak a vezetési technikára, hanem az étkezésre is nagyon oda kell figyelnie, mert még a grammok is nagyon fontosak a számukra. A többek között a pilóták étkezéséhez szükséges diétás alapanyagok beszerzésével foglalkozó magyar logisztikus hozzátette: a dietetikusok és szakácsok maximálisan odafigyelnek arra, hogy a szükséges ételek a megfelelő időben és minőségben jussanak el a versenyzőkhöz.

A Mercedes magyar alkalmazottja elárulta: igazán nemzetközi csapatban dolgozik, ahol vannak osztrák, olasz és spanyol kollégái is, a szerelők nagy része azonban angol és német a Mercedesnél.

A világbajnokság kimenetelét illetően Virga Márk azt mondta: igaz, hogy az utóbbi hetekben szűkült a pontkülönbség Rosberg és Hamilton között, de mivel az idényzáró futamon, Abu-Dzabiban nem kapnak dupla pontot a versenyzők, ezért kiélezett versenyt vár, és inkább Rosberg elsőségére szavaz.

A vb jövő hétvégén, Brazíliában folytatódik, az Abu-Dzabiban sorra kerülő utolsó futamot november 27-én rendezik.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 24. 15:08, szerda | Sport

EVO-val a Mikulás Ralin!

Két ismerős gyors vár Csabira és Zolira a murva ralin, amin ötször mehetnek rajta végig.

2021. November 23. 15:10, kedd | Sport

A FIFA közölte az Év játékosa-díj szűkített listáját

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn nyilvánosságra hozta annak a 11 férfi labdarúgónak a nevét, akik közül kikerül majd a 2021-es győztes.

2021. November 23. 09:05, kedd | Sport

Erősport: 14 év munka van ebben – Juhász Péter a tengerentúlon bizonyíthatott

A „mádi kolosszus” újabb egyéni rekordokat állított fel, de az amerikai élmezőny ezúttal még messze volt.

2021. November 22. 17:24, hétfő | Sport

Közös jövőben gondolkodik a Prémium Média és a UNI Győr ETO HC

Szponzori megállapodást kötött egymással az UNI Győr ETO HC és a Prémium Média & Sport Management Zrt. – a felek pedig később még szorosabbra is fűzhetik kapcsolatukat.