Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Szeptember 19. 14:00, szombat | Bulvár
Forrás: MTI

Hamis óvszereket találtak a pénzügyőrök a fővárosban

Hamis óvszereket találtak a pénzügyőrök a fővárosban

Több mint kétmillió forint értékű, ismeretlen helyen gyártott, hamisított márkajelzésű gumióvszert és egyéb termékeket találtak a pénzügyőrök Budapesten egy bevásárlóközpont raktárában

- közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel. Közleményükben kiemelték: az ismeretlen körülmények között előállított gumióvszerekkel a csalók a szakértő szerint komoly egészségügyi kockázatot is okoztak.

A pénzügyőrök Budapesten, egy főként távol-keleti termékeket forgalmazó bevásárlóközpont raktárában és üzlethelyiségében tartottak ellenőrzést, és megközelítőleg 7300 darab hamis márkajelzésű óvszert találtak. A pénzügyőrök szakértőket is bevontak, mivel a csomagoláson a termékismertetőt rossz magyar helyesírással írták, és az eredeti terméktől eltérő feliratok voltak láthatók rajta - írták.

A termékekről kiderült, hogy azokat a jogtulajdonos engedélye nélkül készítették, ezáltal - az egészségügyi kockázatok mellett - jelentős anyagi hátrányt is okoztak. A pénzügyőrök a hamis termékeket lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást kezdeményeztek - olvasható a NAV közleményében.

Címkék: óvszer, hamis, kondom, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.