Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2010. Február 13. 06:18, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Hamis húszezreseket gyártottak

Hamis húszezreseket gyártottak

Pénzhamisító bandát fogtak a rendőrök pénteken Makón. Az öt tagú társaság hamis húszezreseket gyártott, a pénzt összesen hét alkalommal váltatták fel. Mindannyiuk ellen eljárás indult.

Az öt tagú bűnbandát pénteken kapcsolták le a rendőrök Makón. A társaság hamis húszezreseket gyártott, a taktikájuk az volt, hogy alacsony összegért vásároltak az üzletekben. Mint kiderült, lebukásukig összesen hét alkalommal váltatták fel az általuk gyártott bankjegyeket. Előfordult, hogy egy idős nénihez csöngettek be azzal, hogy piros paprikát vennének tőle. A bűncselekmény-sorozat valószínűleg folytatódott volna, ha a rendőrök nem csapnak le rájuk, mivel már előre legyártottak 340 ezer forintnyi bankjegyet - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A hamis pénz készítésével egy 17 éves nagylaki fiatalembert, míg a forgalomba hozatalával egy 34, egy 17 és egy 19 éves makói fiatalembert gyanúsít a rendőrség. Utóbbi fiatalnak édesanyja segített abban, hogy a tőle kapott pénzzel fizetett a boltban. A nyomozók a házkutatásnál lefoglalták a még fel nem használt hamis bankókat és a gyártáshoz használt technikai eszközöket is.

A banda tagjai ellen pénzhamisítás gyanúja miatt indult eljárás. Kihallgatásuk alatt valamennyien részletes beismerő vallomást tettek. A 19 éves fiatalember vallomásában 11 kerékpár ellopását is beismerte, így a rendőrség - őrizetbe vétele mellett - indítványozta előzetes letartóztatását is.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 12:04, kedd | Kék hírek

Jó pár embert a börtönből is átvert egy csaló

Negyvenöt ember bankkártyaadatait csalta ki egy büntetés-végrehajtási intézetben lévő férfi 2017 áprilisa és júniusa között – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész kedden az MTI-t.

2020. Június 01. 17:04, hétfő | Kék hírek

Életet mentettek a dombóvári rendőrök

Egy döbröközi férfi azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát, az egyenruhások megakadályozták a tragédiát.

2020. Június 01. 09:02, hétfő | Kék hírek

Elfogtak négy drogdílert a rendőrök

Összehangolt akcióban fogtak el a rendőrök négy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfit Budapesten, Miskolcon és több vidéki városban a múlt héten; egyiküknél éppen kokainpartit tartottak

2020. Június 01. 06:25, hétfő | Kék hírek

Életveszélyes módon szállított egy terepjárót

Mosonmagyaróvárig jutott el az M1-es autópályán, a balesetveszélyes módon rögzített szállítmánnyal.