Városlista
2019. november 17, vasárnap - Hortenzia, Gergő

Hírek

2010. Február 13. 06:18, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Hamis húszezreseket gyártottak

Hamis húszezreseket gyártottak

Pénzhamisító bandát fogtak a rendőrök pénteken Makón. Az öt tagú társaság hamis húszezreseket gyártott, a pénzt összesen hét alkalommal váltatták fel. Mindannyiuk ellen eljárás indult.

Az öt tagú bűnbandát pénteken kapcsolták le a rendőrök Makón. A társaság hamis húszezreseket gyártott, a taktikájuk az volt, hogy alacsony összegért vásároltak az üzletekben. Mint kiderült, lebukásukig összesen hét alkalommal váltatták fel az általuk gyártott bankjegyeket. Előfordult, hogy egy idős nénihez csöngettek be azzal, hogy piros paprikát vennének tőle. A bűncselekmény-sorozat valószínűleg folytatódott volna, ha a rendőrök nem csapnak le rájuk, mivel már előre legyártottak 340 ezer forintnyi bankjegyet - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A hamis pénz készítésével egy 17 éves nagylaki fiatalembert, míg a forgalomba hozatalával egy 34, egy 17 és egy 19 éves makói fiatalembert gyanúsít a rendőrség. Utóbbi fiatalnak édesanyja segített abban, hogy a tőle kapott pénzzel fizetett a boltban. A nyomozók a házkutatásnál lefoglalták a még fel nem használt hamis bankókat és a gyártáshoz használt technikai eszközöket is.

A banda tagjai ellen pénzhamisítás gyanúja miatt indult eljárás. Kihallgatásuk alatt valamennyien részletes beismerő vallomást tettek. A 19 éves fiatalember vallomásában 11 kerékpár ellopását is beismerte, így a rendőrség - őrizetbe vétele mellett - indítványozta előzetes letartóztatását is.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2019. November 17. 12:34, vasárnap | Kék hírek

Féltékenységből szétvert egy kocsit egy nő

A kecskeméti rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, és a gyanúsított ellen vádemelést javasolnak.

2019. November 17. 07:00, vasárnap | Kék hírek

Folytatódott a fővárosi szórakozóhelyek ellenőrzése, öt embert előállítottak

Folytatódott a belvárosi szórakozóhelyek éjszakai komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzése Budapesten, a rendőrség több mint száz embert igazoltatott, közülük ötöt előállított

2019. November 16. 15:29, szombat | Kék hírek

A szurkolók szerint világszínvonalú a Puskás Aréna

A szurkolók egyöntetű véleménye, hogy világszínvonalú lett a Puskás Aréna, melyet pénteken a Magyarország-Uruguay barátságos labdarúgó-mérkőzéssel avattak fel.

2019. November 16. 13:16, szombat | Kék hírek

Másfél kilogramm kábítószert találtak egy budapesti testvérpárnál

Új pszichoaktív anyaggal kereskedő testvérpárt vett őrizetbe a rendőrség a fővárosban, a két férfinál másfél kilogramm kábítószert találtak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján.