Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Augusztus 30. 12:18, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Hamisított jegyekkel próbáltak bejutni látogatók a parlamentbe

Hamisított jegyekkel próbáltak bejutni látogatók a parlamentbe

Augusztusban spanyol anyanyelvű látogatók több alkalommal is az eredetire megtévesztésig hasonlító, hamisított jeggyel kívántak részt venni Országház-látogatáson - közölte pénteken az MTI-vel az Országgyűlés Hivatala, amely jelentette az esetet az V. kerületi rendőr-főkapitányságon.

A közleményben felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy érvényes jegyet többféle módon is tudnak vásárolni.
A látogatás napján a Néprajzi Múzeumban működő jegypénztárban korlátozott számban egyéni belépőjegyek vásárolhatók az aznapi látogatásokra, fizetni készpénzzel vagy bankkártyával lehet.
Emellett a www.jegymester.hu/parlament oldalon is vásárolhatók jegyek, akár elővételben is, de ebben az esetben a szolgáltató személyenként 200 forintos e-díjat számít fel.
Az Országgyűlés Hivatalával szerződött utazásszervezők segítségével is van lehetőség a látogatásra - áll a közleményben. A szerződött partnerekről a (+36) 1 441-4415 illetve (+36) 1 441-4904 telefonszámokon, vagy e-mailben az idegenforgalom@parlament.hu e-mail címen adnak felvilágosítást.
Az elektronikus úton vásárolt jegyet a látogatás előtt ki kell nyomtatni, ugyanis az jogosítja fel tulajdonosát az Országházba történő belépésre.
Az Országgyűlés Hivatala emellett felhívja mindazok figyelmét, akik jegyüket ajándékba kapták, vagy azt nem a felsorolt módok egyikén vásárolták, hogy az info@jegymester.hu e-mail címen ellenőriztethetik annak érvényességét a jegyen található vonalkód, vagy a kód alatt található azonosító elküldésével. A bizonytalan forrástól vásárolt jegyek érvénytelensége esetén a hivatal nem tudja biztosítani az Országházba történő belépést.

Címkék: országgyűlés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.