Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. December 02. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: InfoVáros

Hangulatjelet csinálna arcunkból a Nokia

Hangulatjelet csinálna arcunkból a Nokia

Újabb szoftveres szabadalom került napvilágra, ezúttal ismét a Nokia gyűjteményéből, mely a közösségi életet veszi célba egy furcsa elképzeléssel. A leírás szerint a finn cég fejlesztői egy olyan algoritmuson dolgoznak, ami képes felismerni a készülék használójának hangulatát és az előlapi kamerát használva a klasszikus hangulatjeleket fotójával helyettesítené.

A felismerés alapját a szövegbevitel képezné, a rendszer figyelné a szövegbevitel gyorsaságát, a kijelzőre fejtett nyomást, a illetve a hibajavítások számát, hisz izgatott állapotban például gyakoribb a melléütések száma, ahogy a szövegbevitel sebessége is nagyobb az átlagosnál. A felismerés alapján történő hanglatjel javaslás még egész életképes ötlet lehetne – annak ellenére, hogy gyakorlati haszna minimális – azonban az hangulatjelek élőképre történő cseréje inkább furcsának és erőltetettnek tűnik, mint mókásnak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 21. 05:02, vasárnap | Belföld

Letartóztatták a Prágában elfogott, több gyilkossággal gyanúsított férfit

Letartóztatták a Prágában elfogott, több gyilkossággal gyanúsított szerb-magyar férfit - tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész szombaton az MTI-t.

2019. Július 21. 05:00, vasárnap | Belföld

A szintidő alatt 269 hajó futott be a Kékszalagon

A 48 órás szintidő alatt 269 hajó teljesítette az idei Kékszalag Nagydíjat - közölték a verseny szervezői szombaton az MTI-vel.

2019. Július 20. 12:06, szombat | Belföld

Külföldre és belföldre is többet utaztak a magyarok tavaly

A korábbi évekhez hasonlóan tovább nőtt a magyarok bel-, és külföldi utazásainak száma és a külföldről hazánkba irányuló forgalom is emelkedett tavaly - ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzéséből.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Belföld

Gyenge lesz az idei termés, emelkedhet az alma ára

Az idén a szélsőséges időjárás miatt várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés, amely a tavalyi mennyiség fele, a tízéves átlagtermésnél mintegy 25 százalékkal alacsonyabb,