Városlista
2020. augusztus 15, szombat - Mária

Hírek

2013. December 02. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: InfoVáros

Hangulatjelet csinálna arcunkból a Nokia

Hangulatjelet csinálna arcunkból a Nokia

Újabb szoftveres szabadalom került napvilágra, ezúttal ismét a Nokia gyűjteményéből, mely a közösségi életet veszi célba egy furcsa elképzeléssel. A leírás szerint a finn cég fejlesztői egy olyan algoritmuson dolgoznak, ami képes felismerni a készülék használójának hangulatát és az előlapi kamerát használva a klasszikus hangulatjeleket fotójával helyettesítené.

A felismerés alapját a szövegbevitel képezné, a rendszer figyelné a szövegbevitel gyorsaságát, a kijelzőre fejtett nyomást, a illetve a hibajavítások számát, hisz izgatott állapotban például gyakoribb a melléütések száma, ahogy a szövegbevitel sebessége is nagyobb az átlagosnál. A felismerés alapján történő hanglatjel javaslás még egész életképes ötlet lehetne – annak ellenére, hogy gyakorlati haszna minimális – azonban az hangulatjelek élőképre történő cseréje inkább furcsának és erőltetettnek tűnik, mint mókásnak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 14. 19:00, péntek | Belföld

Továbbra is stagnálás várható az ingatlanpiacon

A koronavírus-járvány miatt feltorlódott kereslet-kínálat miatt június-júliusban már a tavalyi szintet ütötte az ingatlanpiac Magyarországon, a szegmenst érintő hatások kioltják egymást, ezért még stagnálás várható

2020. Augusztus 14. 18:09, péntek | Belföld

A koronavírus-helyzetben nincsenek nagyobb veszélyben az allergiások

A jelenlegi ismeretek szerint nem veszélyezteti jobban a koronavírus az allergiásokat - mondta Szigeti Tamás, a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés szakértője péntek reggel az M1 csatornán.

2020. Augusztus 14. 16:58, péntek | Belföld

Harmincmilliót csaltak ki egy férfitől, aki ukrán cigarettát akart venni

Harmincmillió forintot csaltak ki Mátészalkán egy férfitől, aki ukrán zárjegyes cigarettát akart venni, de még a helyette átadni tervezett, kartondobozokba csomagolt szalmát sem kapta meg.

2020. Augusztus 14. 16:02, péntek | Belföld

Nagyszülei kertjében termesztette a kábítószert - VIDEÓ

A Sümegi Rendőrőrs munkatársai elfogtak egy 43 éves helyi lakost, büntetőeljárás indult ellene.