Városlista
2019. november 16, szombat - Ödön

Hírek

2013. December 02. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: InfoVáros

Hangulatjelet csinálna arcunkból a Nokia

Hangulatjelet csinálna arcunkból a Nokia

Újabb szoftveres szabadalom került napvilágra, ezúttal ismét a Nokia gyűjteményéből, mely a közösségi életet veszi célba egy furcsa elképzeléssel. A leírás szerint a finn cég fejlesztői egy olyan algoritmuson dolgoznak, ami képes felismerni a készülék használójának hangulatát és az előlapi kamerát használva a klasszikus hangulatjeleket fotójával helyettesítené.

A felismerés alapját a szövegbevitel képezné, a rendszer figyelné a szövegbevitel gyorsaságát, a kijelzőre fejtett nyomást, a illetve a hibajavítások számát, hisz izgatott állapotban például gyakoribb a melléütések száma, ahogy a szövegbevitel sebessége is nagyobb az átlagosnál. A felismerés alapján történő hanglatjel javaslás még egész életképes ötlet lehetne – annak ellenére, hogy gyakorlati haszna minimális – azonban az hangulatjelek élőképre történő cseréje inkább furcsának és erőltetettnek tűnik, mint mókásnak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 16. 18:02, szombat | Belföld

Idén a koraszülötteket támogatja a közmédia a Jónak lenni jó! kampánnyal

A Jónak lenni jó! kampánnyal a koraszülötteket támogatja a közmédia idén; az összegyűjtött pénzt egy olyan szervezet - a Peter Cerny Alapítvány - kapja, amely 30 éve foglalkozik ezzel

2019. November 16. 12:12, szombat | Belföld

Belefulladt egy hároméves kislány a sárvári gyógyfürdő hullámmedencéjébe

Belefulladt egy hároméves kislány a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő hullámmedencéjébe. A még november 10-én történt tragikus esetről pénteken számolt be a nyugat.hu hírportál olvasói levelekre hivatkozva.

2019. November 16. 12:11, szombat | Belföld

Megöltek egy 65 éves nőt Ózdon

Holtan találtak egy 65 éves nőt Ózdon, a rendőrség bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást indított - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján.

2019. November 16. 09:08, szombat | Belföld

Tudatosan vásárolnak a magyar fogyasztók

A magyar vásárlók tudatosan költik a pénzüket - mondta Baranovszky György, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének ügyvezető elnöke péntek reggel az M1-en.