Városlista
2019. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. December 02. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: InfoVáros

Hangulatjelet csinálna arcunkból a Nokia

Hangulatjelet csinálna arcunkból a Nokia

Újabb szoftveres szabadalom került napvilágra, ezúttal ismét a Nokia gyűjteményéből, mely a közösségi életet veszi célba egy furcsa elképzeléssel. A leírás szerint a finn cég fejlesztői egy olyan algoritmuson dolgoznak, ami képes felismerni a készülék használójának hangulatát és az előlapi kamerát használva a klasszikus hangulatjeleket fotójával helyettesítené.

A felismerés alapját a szövegbevitel képezné, a rendszer figyelné a szövegbevitel gyorsaságát, a kijelzőre fejtett nyomást, a illetve a hibajavítások számát, hisz izgatott állapotban például gyakoribb a melléütések száma, ahogy a szövegbevitel sebessége is nagyobb az átlagosnál. A felismerés alapján történő hanglatjel javaslás még egész életképes ötlet lehetne – annak ellenére, hogy gyakorlati haszna minimális – azonban az hangulatjelek élőképre történő cseréje inkább furcsának és erőltetettnek tűnik, mint mókásnak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 21. 14:05, szombat | Belföld

Sokan utaznak Csernobilba a sorozat hatására

Egyre népszerűbbek a különböző tematikus utak a turisták körében - mondta Kiss Róbert Richárd szakújságíró az M1 szombat reggeli műsorában.

2019. Szeptember 21. 12:52, szombat | Belföld

Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

Tizenhárom év után ismét magyar zenekart jelöltek az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A hardcore/metál Harmed a rangos Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) idei várományosai közé került.

2019. Szeptember 21. 09:48, szombat | Belföld

Ma van a Színházak éjszakája

Ma van a Színházak éjszakája: kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó eseményekkel várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget, de számos vidéki színház is szervez programokat.

2019. Szeptember 21. 09:09, szombat | Belföld

Bértárgyalásokat kezdeményeznek a kormánnyal a vasutas és a volános szakszervezetek

Az állami vállalatok közül a MÁV és a Volán társaságoknál működő szakszervezetek a bértárgyalások megindítását kezdeményezik a kormánnyal és a munkáltatókkal,