Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2012. Július 21. 12:58, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Hankó Zoltán: a gyógyszerészi kamara 12 pontjának teljesítése jól áll

Hankó Zoltán: a gyógyszerészi kamara 12 pontjának teljesítése jól áll

Időarányosan kifejezetten jól áll a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) két évvel ezelőtt megfogalmazott 12 pontjának teljesítése - mondta a szervezet elnöke szombaton Budapesten újságírók előtt, azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélést egy zuglói patikában.

Hankó Zoltán elmondta: a kormányfővel az elmúlt évek történéseit, a jelen gondjait és az elkövetkező időszak feladatait beszéltek át, továbbá áttekintették az MGYK által 2010-ben "Mit kíván a magyar gyógyszerész?" címmel megfogalmazott 12 pont sorsát, amelyben többek között a megelőző időszak "liberalizációs kártevésének" leállítását és a szakmának a rendbetételét kérték.
A 12 pontnyi kérés közül mostanáig megtörtént a patikaliberalizáció leállítása, visszaállították a kötelező kamarai tagságot és a gyógyszerészi kompetenciák rendezésében is igen jelentős előrelépések történtek. Ezen felül várhatóan szeptemberben megjelenik, és hatályba is lép az a rendelet, amely a gyógyszerészi szakképzési rendszert is rendezi - fejtette ki Hankó Zoltán.
Hankó Zoltán megjegyezte: az, hogy a szakma kéréseinek teljesítése ilyen "jól áll", nemcsak a kormányfőnek, hanem az egészségügyért felelős államtitkárságnak és a velük kialakult jó kapcsolatnak is köszönhető.
Ugyanakkor hozzátette: nem mindegyik pontnak értek még a végére, ráadásul az ágazat továbbra is nagyon nehéz helyzetben van, ezért lesz még miről tárgyalni az elkövetkező időszakban.
Ha a gyógyszertárat tulajdonosként is gyógyszerész irányítja, akkor a patikákban a hivatás, vagyis a beteg szempontjai lesznek az elsők - jelentette ki Hankó Zoltán.
A kormányfő és a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetőségének szombati megbeszélésén részt vett Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

Címkék: konzultáció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 18:51, hétfő | Belföld

Emberölésre készülő radikális csoport vezetőit vették őrizetbe

Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoportosulás vezetőit, akik a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait

2021. Szeptember 27. 18:01, hétfő | Belföld

Örült mennyiségű hulladék eltakarításához járult hozzá a hulladékvadász

A hulladékvadász-applikációnak köszönhetően hétezer bejelentés érkezett a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítványhoz, és tízezer köbméter illegális hulladék eltakarításához nyújtottak segítséget

2021. Szeptember 27. 16:53, hétfő | Belföld

Ruhásszekrényében gondozta a marihuánát

Kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a debreceni rendőrök egy marokkói férfival szemben.

2021. Szeptember 27. 15:04, hétfő | Belföld

Októberben kezdődik az őszi rókavakcinázás

Október elején kezdődik a rókák veszettség elleni vakcinázása, az érintett térségekben ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn az MTI-t.