Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Szeptember 27. 14:17, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Harmadfokú belvízvédelmi készültség a Kis-Balatonnál

Harmadfokú belvízvédelmi készültség a Kis-Balatonnál

Harmadfokú belvízvédelmi és elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Kis-Balatonnál – tájékoztatott Laki István, a Kis-Balaton Üzemmérnökség vezetője. A víz veszélyezteti a Budapest-Nagykanizsa vasútvonal töltését, de

Az összes szivattyútelep napi 24 órában működik a Kis-Balatonnál. A belvíz a Budapest-Nagykanizsa töltés mellett is áll. Ez a közlekedést egyelőre nem befolyásolja, de Laki István szerint, ha nem szivattyúznának, akkor komolyan veszélyeztetné a víz a közlekedést is.

A vízgyűjtő területen már a múlt hétvégén 100 milliméter eső esett és vasárnap is esik. Laki István szerint a Zala folyó áradása még ezután várható. Több hetes belvízi és árvízi védekezésre készülnek a térségben. A vizet a Balatonba szivattyúzzák.

Laki István elmondta: idén eddig már 16 millió köbméter vizet emeltek át a Kis-Balatonból, tavaly egész évben ennek a felét, 8 millió köbmétert.

Közben Nagykanizsán árad a Principális-csatorna, mely közvetlenül lakóházak tövében folyik. Szabadnapos tűzoltókat rendeltek be, ők homokzsákokból építettek töltést. Egyelőre csak egy ház kertjét árasztotta el a víz.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről