Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2013. Február 13. 13:50, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Harmadszor kezdődik el a gyermeke megölésének megkísérlésével vádolt nő pere Győrben

Harmadszor kezdődik el a gyermeke megölésének megkísérlésével vádolt nő pere Győrben

Harmadszor kezdődik el pénteken annak a nőnek a büntetőpere a Győri Törvényszéken, aki a vád szerint öngyilkossági kísérlete során gyermekét is magával akarta rántani a halálba.

Az asszonyt kétszer már felmentették első fokon az ügyben, de ezeket a döntéseket később a táblabíróság hatályon kívül helyezte, és új eljárást rendelt el az ügyben.
Az első fokú eljárás során mindkétszer arra az álláspontra helyezkedett a bíróság, hogy ha a nő azzal a szándékkal is hajtott Győr közeléből a Bakonyba, hogy ott halálos balesetet idéz elő, kioltva maga és gyermeke életét, később letett erről a szándékáról, hazafelé tartva pedig egyszerű közlekedési balesetet szenvedett 2007-ben.
A Győri Ítélőtábla tavaly novemberi, második hatályon kívül helyező végzése szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság felmentő határozatában indoklási kötelezettségének részben nem tett eleget, ezért új eljárásra utasította azt.
A másodfokon eljáró bíróság annak vizsgálatát is hiányolta, hogy miért térnek el egymástól gyökeresen az asszony öngyilkossági szándékával kapcsolatban 2008 februárja előtt és után tett kijelentései, például arról, hogy meg akarta-e ölni az autóban - gyerekülésben, bekötve - ülő gyermekét.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 06. 08:15, csütörtök | Helyi

Most mi segíthetünk a tűzoltóknak!

Elérhető a katasztrófavédelem legújabb, sorrendben huszonnyolcadik tűzvédelmi tesztje.

2022. Október 06. 07:16, csütörtök | Helyi

Hamis cipőket szállított, lebukott

A másfél millió forintot érő árut a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy teherautóban találták az M1-es autópálya győri szakaszán.

2022. Október 05. 10:14, szerda | Helyi

Télen sem marad virág nélkül a város

integy 85 ezer darab növényt ültetnek el a következő napokban Győrben a Győr-Szol munkatársai, megkezdődött ugyanis az őszi-téli virágok ültetése a városban.

2022. Október 05. 09:16, szerda | Helyi

Mutatjuk, mire voltak képesek a Széchenyi István Egyetem mérnökei

Sofőr nélkül irányítottak egy személyautót a zalaegerszegi ZalaZONE tesztpályán a Magyar Telekom által biztosított 5G Campus mobilhálózat segítségével.