Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Augusztus 05. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Harmincezret kockáztat, aki rágyújt az aluljáróban

Harmincezret kockáztat, aki rágyújt az aluljáróban

72 budapesti aluljáróban tilos dohányozni csütörtöktől. Eleinte ugyan még nem fognak emiatt büntetni, később akár 30 ezer forintos bírságra is számíthat, aki a tilalom ellenére rágyújt. A dohányzási tilalmat később a BKV megállóir

A Fővárosi Közgyűlés június 3-án döntött arról, hogy betiltják a dohányzást a budapesti aluljárókban. A csütörtökön életbe lépő rendelet 69 fővárosi kezelésű és három BKV-s kezelésű aluljáróra vonatkozik, míg a kerületi, illetve más tulajdonú aluljárókra vonatkozóan ajánlást fogalmaz meg.

A tilalom érvényes lesz a többi között a Ferenciek terén, a Deák Ferenc téren, a Kálvin téren, a Nyugati téren és a Blaha Lujza téren. A szabályszegőket eleinte csak figyelmeztetik, később viszont akár 30 ezer forintos pénzbírságot is kiszabhatnak.

A Fővárosi Közterület-fenntartó figyelmeztető táblákat helyezett el az aluljárók és a metrók kijáratainál, a bejáratoknál pedig csikktartókat szereltek fel.

A döntéssel egy időben a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) javaslatára felkérték a főpolgármestert, hogy dolgozzon ki egy rendelettervezetet arra, hogy tömegközlekedési járatok megállóira is kiterjedjen a tilalom.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.