Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Május 04. 07:50, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Harmónia a győri kórházban: Sri Chinmoy festményei a szülészeten

Harmónia a győri kórházban: Sri Chinmoy festményei a szülészeten

A bengáli anyanyelvű, de évtizedeken át New York-ban alkotó Sri Chinmoy negyven festménylenyomatát adományozta a művész nevét viselő alapítvány hétfőn a győri Petz Alad&#

Ismertetése szerint a művész megannyi munkája a róla elnevezett múzeumban látható New York-ban. Ott készültek a lenyomatok is, amelyek mostantól a győri egészségügyi intézményt díszítik. rdekesség, hogy festményeit megvásárolni nem lehet, a magánszemélyek, intézmények tulajdonában lévő eredeti munkákat a 2007-ben elhunyt alkotó még életében ajándékozta az arra érdemeseknek.
Sri Chinmoy Indiában, a mai Banglades területén született. Képzőművészeti alkotásait több kontinens neves bemutatótermeiben, köztük a párizsi Louvre-ban, a New York-i Carnegie Hallban, az ottawai Nemzeti Művészeti Galériában, a londoni Mall Galleryben, a brüsszeli Európai Parlamentben láthatták az érdeklődők. Képzőművészeti munkássága mellett jelentős az filozófiai, írói és zenei hagyatéka is. Nevéhez fűződik a Világbékefutás 1987. évi megalapítása is. A ma már Világharmónia Futás néven évente szervezett program hat földrész 140 országát érinti.
A jeles személyiség szellemi hagyatékát ápoló alapítvány tervek szerint a legközelebb a komlói kórházat ajándékozza meg hangulatjavító, harmóniát sugárzó alkotásokkal. A győri kórházat megelőzően adományoztak képeket egyebek között a Baranya, a Vas és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kórháznak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.