Városlista
2020. június 7, vasárnap - Róbert

Hírek

2013. Július 09. 14:40, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Három év börtön a bozótvágóval kaszaboló férfinak

Három év börtön a bozótvágóval kaszaboló férfinak

Jogerősen három év börtönre ítélte kedden a Győri Ítélőtábla azt a soproni fiatalembert, aki 2010-ben bozótvágó késsel többször rásújtott vitapartnerére.

A bírói tanács ezzel helyt adott az ügyész kérésének, hogy ne életveszélyt okozó testi sértésben, hanem emberölés kísérletében marasztalják el a tette idején húszas évei elején járó férfit, még akkor is, ha "látszólag nem célzott csapásokkal" sebesítette meg áldozatát.

"A vádlottat most kell megfogni, hogy többet ilyet ne kövessen el" - hangsúlyozta Horváth Péter ügyész. Szerinte alkoholfüggősége dacára a tettes beszámítható volt cselekménye idején. Elmondta azt is, hogy a vita elfajulásában csak a vádlottnak és környezetének volt szerepe, a sértettnek nem.

Az ügyész a hasonló cselekmények gyakori volta mellett a tett előtt elfogyasztott jelentős mennyiségű alkoholra hivatkozva is kérte - a prevenció jegyében - a büntetés súlyosbítását.Kovács Tamás bíró az ítélet indokolásában hangsúlyozta: nem a vádlott szándékán, csak a szerencsén múlott, hogy a kés nem ért életfontosságú szervet, és az áldozat csak nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, hiszen a csapások fején, nyakán és kulcscsontján érték.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét

2020. Május 27. 12:43, szerda | Helyi

Ezek lesznek idén a kedvenc ékszereid

Ha az életben sok minden nehéz és néha nyomasztó, legalább az ékszered legyen légiesen könnyed.

2020. Május 19. 14:11, kedd | Helyi

Ilyen árakon lehet most benzinmotoros ágvágót találni

A tavasz megérkeztével elérkezik az az időszak is, amikor egyre több teendő lesz a kertekben.

2020. Május 05. 07:44, kedd | Helyi

A karantén idején is számít a divat - tavaszi home office szettek

Igaz, hogy a legtöbben most otthonról végezzük a napi munkát, de a munka nem állt meg és most digitális platformokon keresztül tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal, a feletteseinkkel és a vásárlókkal és ügyfelekkel.