Városlista
2019. október 22, kedd - Előd

Hírek

2013. Július 09. 14:40, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Három év börtön a bozótvágóval kaszaboló férfinak

Három év börtön a bozótvágóval kaszaboló férfinak

Jogerősen három év börtönre ítélte kedden a Győri Ítélőtábla azt a soproni fiatalembert, aki 2010-ben bozótvágó késsel többször rásújtott vitapartnerére.

A bírói tanács ezzel helyt adott az ügyész kérésének, hogy ne életveszélyt okozó testi sértésben, hanem emberölés kísérletében marasztalják el a tette idején húszas évei elején járó férfit, még akkor is, ha "látszólag nem célzott csapásokkal" sebesítette meg áldozatát.

"A vádlottat most kell megfogni, hogy többet ilyet ne kövessen el" - hangsúlyozta Horváth Péter ügyész. Szerinte alkoholfüggősége dacára a tettes beszámítható volt cselekménye idején. Elmondta azt is, hogy a vita elfajulásában csak a vádlottnak és környezetének volt szerepe, a sértettnek nem.

Az ügyész a hasonló cselekmények gyakori volta mellett a tett előtt elfogyasztott jelentős mennyiségű alkoholra hivatkozva is kérte - a prevenció jegyében - a büntetés súlyosbítását.Kovács Tamás bíró az ítélet indokolásában hangsúlyozta: nem a vádlott szándékán, csak a szerencsén múlott, hogy a kés nem ért életfontosságú szervet, és az áldozat csak nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, hiszen a csapások fején, nyakán és kulcscsontján érték.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 12:52, hétfő | Helyi

Dr. Kálmán Csilla: \"A hobbim a munkám!\"

Interjú Dr. Kálmán Csilla kétszeres sportmodell világbajnokkal, aki a sporteredményei mellett három diplomát is szerzett.

2019. Október 20. 07:53, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp október 21-től

2019. Október 20. 07:50, vasárnap | Helyi

ELTŰNÉS MIATT KERESSÜK GYURICS KÁROLY OTTÓT

A mosonmagyaróvári rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2019. Október 20. 07:44, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 42. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: