Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2013. Július 09. 14:40, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Három év börtön a bozótvágóval kaszaboló férfinak

Három év börtön a bozótvágóval kaszaboló férfinak

Jogerősen három év börtönre ítélte kedden a Győri Ítélőtábla azt a soproni fiatalembert, aki 2010-ben bozótvágó késsel többször rásújtott vitapartnerére.

A bírói tanács ezzel helyt adott az ügyész kérésének, hogy ne életveszélyt okozó testi sértésben, hanem emberölés kísérletében marasztalják el a tette idején húszas évei elején járó férfit, még akkor is, ha "látszólag nem célzott csapásokkal" sebesítette meg áldozatát.

"A vádlottat most kell megfogni, hogy többet ilyet ne kövessen el" - hangsúlyozta Horváth Péter ügyész. Szerinte alkoholfüggősége dacára a tettes beszámítható volt cselekménye idején. Elmondta azt is, hogy a vita elfajulásában csak a vádlottnak és környezetének volt szerepe, a sértettnek nem.

Az ügyész a hasonló cselekmények gyakori volta mellett a tett előtt elfogyasztott jelentős mennyiségű alkoholra hivatkozva is kérte - a prevenció jegyében - a büntetés súlyosbítását.Kovács Tamás bíró az ítélet indokolásában hangsúlyozta: nem a vádlott szándékán, csak a szerencsén múlott, hogy a kés nem ért életfontosságú szervet, és az áldozat csak nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, hiszen a csapások fején, nyakán és kulcscsontján érték.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 14:59, kedd | Helyi

Építkezik? Felújít? Szakértő segítség -Elágazás Kft.

Hogy, miért válasszon Bennünket ha építkezni vagy felújítani szeretne?

2021. Február 19. 10:25, péntek | Helyi

Z&GY Kft- A tető fejfedője!

A Z&GY Kft. 2009 óta foglalkozik bádogos és tetőfedő anyagok forgalmazásával, Győrben a Malomszéki u. 3 szám alatt.

2021. Április 12. 18:00, hétfő | Belföld

Áder: a klímaváltozás hatásai a Kárpát-medencében korábban és súlyosabb formában jelentkeznek

A klímaváltozás hatásai a Kárpát-medencében korábban és súlyosabb formában jelentkeznek, mint Európa számos más régiójában

2021. Április 12. 17:09, hétfő | Belföld

Az utak menti illegális hulladék felszámolását végzi a héten a Magyar Közút

A Tisztítsuk meg az Országot! programhoz kapcsolódva az elmúlt időszakban keletkezett út menti illegális szemét összegyűjtését végzi a héten a Magyar Közút Nonprofit Zrt.,