Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2013. Augusztus 02. 15:19, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Három folytatás készül az Avatarhoz

Három folytatás készül az Avatarhoz

Nem két, hanem három folytatás készül az Avatarhoz, mert James Cameron, a hatalmas kasszasikert arató sci-fi rendezője munka közben rájött: "kettő nem lenne elég".

A három új epizódot szimultán forgatják 2014-ben, és egymás után kerülnek a moziba: 2016 decemberében, 2017-ben és 2018-ban - értesült a BBC online hírszolgálata.

A 2009-ben bemutatott háromdimenziós Avatar, amely minden idők legnagyobb kasszasikere lett, egy idegen világ, Pandora túlélésért folytatott harcáról szó, amelyet azért akarnak meghódítani az emberek, hogy kiaknázzák értékes ásványi kincseit."Az új filmek írása közben jöttem rá, hogy az Avatar világa sokkal gazdagabb, mint képzeltem. Arra jutottam, hogy két film nem lesz elég annak bemutatására, amit a filmvászonra szántam" - fogalmazott Cameron, aki 2010-ben még arról beszélt, hogy további két epizódot készít az eredeti alkotáshoz.

Az Avatar forgatókönyvét Cameron egyedül írta, de a folytatásokon négy forgatókönyvíróval - Josh Friedmannel, Rick Jaffával, Amanda Silverrel és Shane Salernóval - dolgozik együtt. Tavaly Sigourney Weaver elárulta: annak ellenére, hogy az általa alakított tudós meghalt a filmben, ő is szerepel a folytatásban.

http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-23546537

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 13:00, szombat | Belföld

Nagy Márton: a jövő évnek a növekedés helyreállításáról kell szólnia

Az idei az infláció letörésének éve, ám a pénzromlás egy számjegyű tartományát elérve jövő évben el kell kezdeni a gazdasági növekedés helyreállítását - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter.

2023. Szeptember 23. 08:20, szombat | Belföld

Kifutottak első útjukra a Bahart új hajói

Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új hajói, amelyek új minőséget hoznak a balatoni közlekedésbe

2023. Szeptember 23. 08:18, szombat | Belföld

Paks II. - Roszatom: minden akadály elhárult a beruházás elől

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől az elmúlt évek előkészítése, engedélyeztetése révén, és minden feltétel adott ahhoz, hogy az építkezés megfelelő ütemben haladjon

2023. Szeptember 23. 08:15, szombat | Belföld

A MÁV megkezdte a felkészülést a győri vasútvonal felújításának második ütemére

Megkezdődött a felkészülés az 1-es (győri) vasúti fővonal vágányfelújításának második ütemére, a teljes vágányzárra: október 27-től három héten át Biatorbágy és Szárliget között mindkét vágányon szünetel majd a vasúti fo