Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2019. Július 09. 17:55, kedd | Külföld

Három gyereket mentett ki a tűzből a hős fiatal fiú

Három gyereket mentett ki a tűzből a hős fiatal fiú

A tűz július 4-én az amerikai nemzeti ünnepen, a függetlenség napján hajnalban ütött ki, amikor három gyerek és két felnőtt a washingtoni házban aludt.

A 20 éves Derrick Byrd miután észrevette, hogy a szobákat füst lepte el, azonnal kirohant a házból nővérével, a gyerekek anyjával, hogy megnézzék mi történt. A tetőtér fele ekkorra már lángokban állt, testvérének három gyermeke pedig az ablakból kiabált segítségért – írja a Bors a Dailymail cikke alapján.

A fiatal férfi a két kisebbik gyermeket, Juniort és Roryt rá tudta venni arra, hogy leugorjanak, ő pedig elkapta őket. A nyolcéves lányka, Mercedes, azonban annyira megrémült, hogy inkább beszaladt a lángoló szobába. Bydr ekkor gondolkodás nélkül visszarohant a házba, hogy kihozza őt onnan. Addigra már az egész lépcsőházat tűz borította, de a fiú átszaladt a lángokon is. A füsttől alig látott valamit, csupán unokahúga keserves sírását hallotta, így a hangot követte, hogy megtalálja a bajbajutott gyermeket. A húszéves fiú az egész testén összeégett, de végül sikerült kimentenie a halálra rémült kislányt a házból.
A kislányt most mesterséges kómában tartják az orvosok, mert annyi mérgező füstöt lélegzett be, ami már komolyan veszélyezteti az életét. Az orvosok szerint a nyolcéves csak azért lehet még életben, mert nagybátyja a saját pólóját tekerte a lány arca köré, hogy se a füstöt ne lélegezze be, se pedig a lángok ne érhessék őt.

A hős fiatal másod és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, főleg karjai, háta és arca sérült, de tüdeje is károsodott a belélegzett füsttől.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció

Címkék: mentés, tűz, washington

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 20:20, péntek | Külföld

Koronavírus - Svájc a tervezettnél korábban, június 15-én megnyitja uniós határait

Svájc kormánya pénteken úgy döntött, hogy a tervezettnél korábban, június 15-én megnyitja az Európai Unióval közös összes határát; az intézkedést Olaszország követelte.

2020. Június 05. 20:00, péntek | Külföld

Tőzsde - Három havi csúcsra emelkedtek a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek

Jelentős emelkedéssel, három havi csúcsra kúsztak fel a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken, nagy volt a kereslet a koronavírus-járvány miatt korábban drasztikus mértékű árfolyamcsökkenést elszenvedő bankok

2020. Június 05. 19:39, péntek | Külföld

Koronavírus - Trump gazdasági fellendülést ígér 2021-ig, májusban 2,5 millió új munkahely jött létre

Donald Trump amerikai elnök pénteki sajtókonferenciáján gazdasági fellendülést ígért 2021-ig, miután májusban a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések ellenére 2,5 millió új munkahely jött létre az országban.

2020. Június 05. 15:50, péntek | Külföld

Brexit - Brit főtárgyaló: korlátozott a haladás, de folytatódnak a tárgyalások

\"Korlátozott előrelépést\" sikerült csak elérni az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének kialakításáról szóló tárgyalássorozat e héten tartott negyedik fordulóján -