Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 09. 17:55, kedd | Külföld

Három gyereket mentett ki a tűzből a hős fiatal fiú

Három gyereket mentett ki a tűzből a hős fiatal fiú

A tűz július 4-én az amerikai nemzeti ünnepen, a függetlenség napján hajnalban ütött ki, amikor három gyerek és két felnőtt a washingtoni házban aludt.

A 20 éves Derrick Byrd miután észrevette, hogy a szobákat füst lepte el, azonnal kirohant a házból nővérével, a gyerekek anyjával, hogy megnézzék mi történt. A tetőtér fele ekkorra már lángokban állt, testvérének három gyermeke pedig az ablakból kiabált segítségért – írja a Bors a Dailymail cikke alapján.

A fiatal férfi a két kisebbik gyermeket, Juniort és Roryt rá tudta venni arra, hogy leugorjanak, ő pedig elkapta őket. A nyolcéves lányka, Mercedes, azonban annyira megrémült, hogy inkább beszaladt a lángoló szobába. Bydr ekkor gondolkodás nélkül visszarohant a házba, hogy kihozza őt onnan. Addigra már az egész lépcsőházat tűz borította, de a fiú átszaladt a lángokon is. A füsttől alig látott valamit, csupán unokahúga keserves sírását hallotta, így a hangot követte, hogy megtalálja a bajbajutott gyermeket. A húszéves fiú az egész testén összeégett, de végül sikerült kimentenie a halálra rémült kislányt a házból.
A kislányt most mesterséges kómában tartják az orvosok, mert annyi mérgező füstöt lélegzett be, ami már komolyan veszélyezteti az életét. Az orvosok szerint a nyolcéves csak azért lehet még életben, mert nagybátyja a saját pólóját tekerte a lány arca köré, hogy se a füstöt ne lélegezze be, se pedig a lángok ne érhessék őt.

A hős fiatal másod és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, főleg karjai, háta és arca sérült, de tüdeje is károsodott a belélegzett füsttől.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció

Címkék: mentés, tűz, washington

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).