Városlista
2019. október 22, kedd - Előd

Hírek

2019. Július 09. 17:55, kedd | Külföld

Három gyereket mentett ki a tűzből a hős fiatal fiú

Három gyereket mentett ki a tűzből a hős fiatal fiú

A tűz július 4-én az amerikai nemzeti ünnepen, a függetlenség napján hajnalban ütött ki, amikor három gyerek és két felnőtt a washingtoni házban aludt.

A 20 éves Derrick Byrd miután észrevette, hogy a szobákat füst lepte el, azonnal kirohant a házból nővérével, a gyerekek anyjával, hogy megnézzék mi történt. A tetőtér fele ekkorra már lángokban állt, testvérének három gyermeke pedig az ablakból kiabált segítségért – írja a Bors a Dailymail cikke alapján.

A fiatal férfi a két kisebbik gyermeket, Juniort és Roryt rá tudta venni arra, hogy leugorjanak, ő pedig elkapta őket. A nyolcéves lányka, Mercedes, azonban annyira megrémült, hogy inkább beszaladt a lángoló szobába. Bydr ekkor gondolkodás nélkül visszarohant a házba, hogy kihozza őt onnan. Addigra már az egész lépcsőházat tűz borította, de a fiú átszaladt a lángokon is. A füsttől alig látott valamit, csupán unokahúga keserves sírását hallotta, így a hangot követte, hogy megtalálja a bajbajutott gyermeket. A húszéves fiú az egész testén összeégett, de végül sikerült kimentenie a halálra rémült kislányt a házból.
A kislányt most mesterséges kómában tartják az orvosok, mert annyi mérgező füstöt lélegzett be, ami már komolyan veszélyezteti az életét. Az orvosok szerint a nyolcéves csak azért lehet még életben, mert nagybátyja a saját pólóját tekerte a lány arca köré, hogy se a füstöt ne lélegezze be, se pedig a lángok ne érhessék őt.

A hős fiatal másod és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, főleg karjai, háta és arca sérült, de tüdeje is károsodott a belélegzett füsttől.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció

Címkék: mentés, tűz, washington

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 15:05, kedd | Külföld

Erdogan a tűzszünet lejárta előtt ismét kilátásba helyezte a szíriai hadművelet folytatását

Erdogan török elnök kedden, az ötnapos északkelet-szíriai tűzszüneti megállapodás lejártának napján ismét kilátásba helyezte a török hadművelet folytatását a kurd fegyveresek ellen az egyezmény sikertelensége esetén.

2019. Október 22. 11:52, kedd | Külföld

Japán kézben a legtöbb amerikai állampapír

Augusztusban már a harmadik egymást követő hónapban japán tulajdonban volt a legtöbb amerikai állampapír, amelyből hosszú szünet után Oroszország is vett.

2019. Október 22. 07:05, kedd | Külföld

Egy "kis létszámú" amerikai csapat Szíriában marad

Egy "kis létszámú" amerikai csapat Szíriában marad - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök hétfőn újságíróknak.

2019. Október 22. 06:00, kedd | Külföld

Negyedik napja keresnek egy eltűnt magyar túrázót Erdélyben

Negyedik napja keresnek a román hatóságok egy magyar túrázót az erdélyi Bihar-hegységben - közölte a Bihar megyei rendőrség.