Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 10. 15:43, kedd | Belföld

Három héten belül létrejöhet az új Országgyűlés

Három héten belül létrejöhet az új Országgyűlés

Három héten belül megalakulhat az új Országgyűlés, május elején pedig leteheti az esküt a negyedik Orbán-kormány.

A képviselők az elsők között szavaznak a migrációt támogató civil szervezetek működését szabályozó Stop, Soros! törvénycsomagról, illetve a jövő évi költségvetésről és adóügyi jogszabályokról is.

Hétfőn Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője értekezleten köszönte meg a kampánystáb munkáját, egyben értékelték a választási mozgósításon szerzett tapasztalatokat – értesült a Magyar Idők.
Az új Országgyűlés április végi alakuló ülését megelőző három hétben eldőlnek az új kabinet személyi kérdései, és az, hogy lesz-e változás a kormányzati struktúrában. Az új parlament összeülését követően Áder János köztársasági elnök kéri majd fel a legtöbb szavazatot kapott párt elnökét, Orbán Viktort a kormányalakításra.
Elfogadhatják a Stop Sorost!

A várakozások szerint május elején alakul meg a negyedik Orbán-kormány és teszi le az esküt a parlament előtt. Ezzel párhuzamosan az Országgyűlés is megkezdi munkáját. Ennek kapcsán Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője elmondta: a kétharmados többség birtokában a Stop, Soros! törvénycsomagot a tervek szerint májusban az elsők között fogadhatják el. A Fidesz még február 13-án nyújtotta be az Országgyűléshez a törvényjavaslatot, melynek alapján a migrációt támogató civil szervetek tevékenységének engedélyeztetését írná elő a kabinet. Az eljárásnak a nemzetbiztonsági átvilágítás is részét képezné, ezért van szükség az Országgyűlés kétharmados támogatottságára az elfogadásához, amelyet a múlt vasárnapi választáson ismét megszereztek a kormánypártok.

A törvénycsomag elfogadása esetén a jogszabály előírásait be nem tartó szervezetek végső soron akár fel is számolhatók, ennél azonban közvetlenebb veszély rájuk nézve, hogy a javaslat elfogadása esetén külföldi támogatásaik egy része után 25 százalékos bevándorlási finanszírozási illetéket kellene megfizetniük. Az ebből származó költségvetési bevételt a kormány kifejezetten határvédelmi célokra fordítaná. – Ne legyen kétsége senkinek, ez szuverenitási kérdés, az ország biztonságáról van szó – hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportjának szóvivője. Halász János arról is beszélt, hogy a migráció elleni küzdelem mellett további fontos feladatok is vannak.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -