Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. Április 13. 08:55, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Három megyét érintő ADR ellenőrzés

Három megyét érintő ADR ellenőrzés

Április 11-én a Győr-Moson-Sopron Megyei, a Komárom-Esztergom Megyei és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok munkatársai több megyét érintő ADR ellenőrzést hajtottak végre

Az ellenőrzéseket a 10-es számú, az 1-es, a 81-es, a 83-as, a 84-es, a 86-os valamint a 82-es számú főúton és az M1-es autópályán egy időben hajtották végre a szakemberek.

Az ellenőrzések tervezett időpontját a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság határozta meg a műveletben résztvevő társmegyékkel történt egyeztetés alapján. Az ellenőrzések helyszíneinek kiválasztása a tehergépjármű közlekedés szempontjából fontosabb útvonalak figyelembevételével történt meg.

A több megyét érintő ADR közúti ellenőrzés során április 11-én Győr-Moson-Sopron megyében huszonöt gépjárművet vizsgáltak át, ezekből nyolc gépjármű tartozott az ADR jogszabályok hatálya alá. Az ellenőrzések során a szakemberek hiányosságot nem tapasztaltak, szabálytalan szállítást nem tártak fel. Az eddigi adatok alapján megfigyelhető, hogy a fokozott közúti ellenőrzések hatására, a veszélyes áru szállításban résztvevők nagyobb figyelmet fordítanak a vonatkozó jogszabályok betartására, betartatására. A regionális ellenőrzések hozzájárulnak a veszélyes áru szállítás biztonságának növeléséhez, az illegális nemzetközi és belföldi veszélyes szállítmányok felderítéséhez, valamint a rejtett vagy szabálytalan veszélyes áru szállítások feltárásához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.

2024. Május 09. 08:11, csütörtök | Helyi

Kevesebb lett az elhúzódó peres ügy

Országosan csaknem megfeleződött a két éven túli peres ügyek száma 2023-ban.

2024. Május 09. 07:14, csütörtök | Helyi

A Győri Balett táncosát választották a legjobb női balettosnak

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapja alkalmából.

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.