Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 07. 07:38, kedd | Belföld

Három nap lenne a magyar sporté

Három nap lenne a magyar sporté

Május 6-át a magyar sport napjává, február 22-ét a magyar parasport napjává, szeptember utolsó péntekét pedig a magyar diáksport napjává nevezné ki négy parlamenti párt.

Az erről szóló javaslatot hétfőn nyújtotta be a parlamentnek Dúró Dóra (Jobbik), Földi László (KDNP), Ikotity István (LMP) és Nyitrai Zsolt (Fidesz). A pártok közös megegyezéssel ezzel akarják kifejezni a sportolók iránti megbecsülést, valamint a sport presztízsének növelése melletti elkötelezettséget.
A magyar sport napja a Magyar Athletikai Club által 1875-ben Budapesten megrendezett első szabadtéri sportversenynek állítana emléket.
A magyar parasport napja pedig a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Club 1970-es megalakulásának évfordulójának állítana emléketl.
A nap az első magyar paralimpiai érem, az első magyar paralimpiai aranyérem, Halassy Olivér és a fogyatékos sport iránt elkötelezett tanárok, edzők, sportolók és segítők előtti tisztelgés - írták.
A magyar diáksport napját a kezdeményezők a sport és az egészségtudatos életmód támogatása miatt nevezték fontosnak, értékelésük szerint ez a fizikai aktivitás előnyeire hívja fel a figyelmet, utalva arra: azok a népegészségügyi hatásokon túl a mentális egészségben és a gazdasági növekedésben is megnyilvánulnak.
A pártok egyeztettek, majd a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és a Magyar Diáksport Szövetséggyel egyeztetve, javaslataik figyelembevételével nyújtották be a kérvényt.


Forrás: MTI
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről