Városlista
2022. október 5, szerda - Aurél

Hírek

2016. Április 11. 08:12, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Három napon át ülésezik az Országgyűlés a héten

Három napon át ülésezik az Országgyűlés a héten

Hétfőtől szerdáig ülésezik az Országgyűlés a héten. A képviselők az első ülésnapon két órában interpellálhatják a kormányt,

majd a következő két napon összesen tizenkét előterjesztést vitathatnak meg, köztük az igazságügyi miniszter azon javaslatát, amely a népszavazási kezdeményezésnél lehetővé tenné a párhuzamos aláírásgyűjtést az azonos témájú kérdésekben.

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján a parlament ülése 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd az interpellációk hangozhatnak el.

A Ház honlapján elérhető információk alapján a fideszes Font Sándor a földművelésügyi miniszternek címzett interpellációjában arról beszél majd, hogy az ellenzék "milyen csúsztatásokkal él" az állami földprogram kritizálásakor.
Szintén a kormánypárti padsorokból a kereszténydemokrata Hollik István a tehetséggondozás területén várható programokról interpellálja az emberi erőforrások miniszterét.

Ellenzéki oldalról a Jobbik képviselői a szociális területről tesznek fel kérdéseket interpellációikban, Novák Elnök például azt kérdezi majd a miniszterelnöktől, hogy a kormánytöbbség miért szavazta le a Jobbik javaslatát a gyermekneveléshez szükséges termékek áfájának csökkentéséről.

A szocialistáktól Burány Sándor interpellációjában azt tudakolja a nemzetgazdasági minisztertől, hogy az ország elbukhatja-e a teljes adósságcsökkentést, míg az LMP-s Sallai R. Benedek arra vár választ a földművelésügyi tárcavezetőtől, hogy a kormány miért "herdálja el" a természeti értékeket. Az első ülésnap ezt követően kedden elfogadni tervezett javaslatok, például a szövetkezeti és szociális tárgyú törvénymódosítások bizottsági jelentéseinek vitáival érhet véget az esti órákban. A parlament kedden és szerdán összesen tizenkét előterjesztés általános vitájával folytatja munkáját, majd jövő hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejezi be kéthetes ülését.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 04. 12:59, kedd | Belföld

Népszámlálás - Már több mint félmillió háztartásban online kitöltötték a kérdőívet

Már több mint félmillió háztartásban töltötték ki az interneten az október elsején indult népszámlálás kérdőívét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2022. Október 04. 12:57, kedd | Belföld

A kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta

Az aszályos nyár után a kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

2022. Október 04. 09:10, kedd | Belföld

Ezt a videót mindenkinek látnia kellene, aki közlekedik - Mit tegyünk, ha szirénázó autó közelít?

A Katasztrófavédelem tette közzé közösségi oldalán az alábbi videót, amelyben különböző közlekedési szituációkat látunk arról, hogy kellene reagálniuk a közlekedőknek, ha szirénázó autót látnak, hallanak.