Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Október 14. 14:45, csütörtök | Sport
Forrás: NSO

Három egyes és egy nulla: Brodeur lehúzta a rolót

Három egyes és egy nulla: Brodeur lehúzta a rolót

NHL-karrierje 111. kapott gól nélküli mérkőzésével (shutout) segítette 1–0-s győzelemhez csapatát Martin Brodeur, a New Jersey Devils kapusklasszisa a Buffalo Sabres ellen. A 7. játéknap összes mérkőzése egygólos különbséggel dőlt e

Három egyes és egy nulla: karrierje 111. shutoutjával segítette 1–0-s győzelemhez a New Jersey Devils csapatát Martin Brodeur Buffalóban. Pedig a Devils nem készült túl jó előjelekkel: még mindig nem tudnak felállítani négy teljes sort (csak 16 játékos utazott el), a csapat olyan gyatrán teljesített a meccs előtti edzésen, hogy John MacLean vezetőedző húsz perc után lezavart mindenkit a jégről, miután ordítozott egy kicsit a játékosokkal.

A feddés használt: a Devils az eddigieknél jóval összeszedettebb játékot nyújtott, keményebb volt a Sabresnél, Brodeur pedig magabiztosan védett, 24 kísérletet hárítva. A találkozó a hosszabbításban dőlt el: a vendégek kihasználtak egy védelmi hibát, Jamie Langenbrunner passzát pedig Ilja Kovalcsuk villámgyors mozdulattal juttatta a hálóba.

A Buffalo nem csak a meccset vesztette el, hanem „vasemberét" is: Jason Pominville 336 találkozó után hagyott ki NHL-meccset, annak következtében, hogy a chicagói Niklas Hjalmarsson agyrázkódást okozva (magának meg kétmeccses eltiltást szerezve) kente fel a palánkra még hétfőn.

Sok gól Washingtonban sem esett, a kettő elég volt a hazai győzelemhez: Alexandr Ovecskin gólpasszt adott és gólt szerzett, a Capitals 2–1-re nyert a New York Islanders ellen. Az Islanders újonc csatára, a svájci Nino Niederreiter első NHL-góljának örülhetett.

Pittsburghben Sidney Crosby megszerezte első gólját, ettől még a Penguins továbbra is nyeretlen új arénájában: a Toronto 4–3-ra nyert és elvitte a pontokat. A Pens sokkal többet támadott, de több ziccert (és Jevgenyij Malkin révén egy büntetőt) is kihagyott, a „gazdaságosan dolgozó" Maple Leafs így mindössze tizennégy lövést eleresztve meg tudta nyerni az összecsapást.

A Pittsburgh 0–3-as mérleggel áll új arénájában, a Consol Energy Centerben. A Maple Leafs az 1999–2000-es szezon óta először kezdett három győzelemmel a bajnokságban.

Szintén 4–3-ra (ha nagyon pontosak akarunk lenni: 3–4-re) végződött a Montreal–Tampa Bay mérkőzés, a floridaiak Ryan Malone hosszabbításos góljával csikarták ki a sikert – hiába volt a montreali Carey Price 43 védése...

Chicagóban a bajnokcsapat a hajrában maradt alul a Nashville ellen: Joel Ward emberelőnyből, 26.7 másodperccel a zárás előtt késztette megadásra Corey Crawfordot. A Blackhawks minden szezonbeli mérkőzése eddig egy góllal dőlt el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g