Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 02. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Háromszáz méterről érzékeli az ittas sofőrt egy új műszer

Háromszáz méterről érzékeli az ittas sofőrt egy új műszer

Háromszáz méterről érzékeli az ittas sofőrt egy új orosz fejlesztésű műszer, amelyet az ukrán közlekedésrendészet készül tesztelni - jelentette be a testület parancsnoka hétfőn.

Volodimir Reznyikov közölte, hogy orosz kollégáiknál már használatban van egy Buton elnevezésű speciális műszer, amely több száz méter távolságból képes jelezni, ha egy közeledő autóban ittas személy tartózkodik, aki lehet utas, de adott esetben a gépkocsi vezetője is. Bejelentette, hogy két héten belül tájékoztatja a műszer oroszországi tapasztalatairól az ukrán belügyminisztert, és reményei szerint hamarosan Ukrajnában is elkezdik tesztelni a berendezést.
Ha eredményes lesz a tesztelés Ukrajnában, és amint a szükséges minőségi tanúsítványok is meglesznek, ellátják az ukrán közlekedési rendőröket az említett készülékkel - tette hozzá Volodimir Reznyikov a Korreszpondent ukrán hírportál szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk